Almuñécar vid Costa Tropical

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 11 dagar    PRIS: 955 €    ENKELRUM: + 195 €

 

I Almuñécar finns mycket att göra och du kan själv forma din vistelse på det sätt som passar dig bäst. Oberoende om du är ute efter lata dagar i solen eller en aktiv vistelse med rikt utbud av aktiviteter och kultur är detta resmålet för dig.

 

Almuñécar, med sina 27 000 innevånare, sägs vara en av de mest genuina orter på den spanska medelhavskusten. Innevånarnas avslappnade levnadssätt smittar lätt av sej och på de mysiga barerna och uteserveringarna är det mest spanska som hörs. Almuñécars gamla stad är intakt och de smala kullerstensgränderna ligger som de gjorde på medeltiden. Romare, fenicier, morer, greker och kristna har alla varit med och format denna vackra stad. Sierras Nevadas höga toppar utgör en vacker fond och skyddar staden från kyliga nordanvindar.

Almuñécar erbjuder sina gäster ett mikroklimat unikt för Europa och här växer tropiska frukter som till exempel mango, cherimoya och bananer. Att sitta på balkongen och njuta av de lokalt odlade apelsinerna, avokadon eller jordgubbarna är en njutning för både kropp och själ. På vårt hotell är det lätt att träffa nya vänner och stämningen blir lätt familjär. På taket finns det uppvärmd pool och på rummen finns svenskspråkig TV kanal. Det finns också ett litet SPA som erbjuder olika behandlingar.

Nere i Almuñécar erbjuds olika utflykter med buss och guide. Det finns cirka 10 olika utflyktsmål som varieras under vistelsen. Några av utflyktsmålen är Granada med sitt fantastiska palats Alhambra, Malaga med Picasso museet i gamla stan och shopping, Nerja med Europas balkong och droppstensgrottorna, Gibraltar med guidad rundtur och shopping, Ronda med tjurfäktningsarenan och sina spektakulära klippavsatser, Flamenco med riktig spansk lunch, besök på fruktgård med frukttapas och mycket mer. Varje fredag är det stor marknad i stan.

Utöver utflykter finns det givetvis mycket saker man kan göra på egenhand. Omgivning är vacker och kuperad med lättillgänglig vandring, längs strandpromenaden finns det flera ute gym, boule spelar vi på stranden.

Transport till och från Spanien

18.10 reser vi från Åland med Eckerölinjen kl. 08.30, returen med em båten kl. 15.00 den 28.10

Vi flyger med Norwegian 18.10 från Arlanda kl. 11.50 och landar i Malaga kl. 16.10

På returen 28.10 avgår planet kl. 08.00 från Malaga med ankomst till Arlanda kl. 12.20

Till Åland åker vi med båten kl. 15.00

 

 

I priset ingår:

Transport  från Åland till Arlanda tur/retur. Båtresor Åland – Sverige tur/retur, frukost på utresan

Reguljärflyg med Norwegian Arlanda – Malaga tur/retur

Övernattning i Almuñécar på 4-stjärnigt hotell med frukost- och middagsbuffé varje dag

Transport till och från Malaga flygplats

Stadsvandring i Almuñécar. Reseledare som är på plats under hela vistelsen

 

Hotellfakta

Hotell Bahia de Almuñécar – 4 stjärnor

Avenida Juan Carlos 1, 18690 Almuñécar

 

Telefon: +34 958 631 100

Hotellet är beläget vid gamla stan, 250 från stranden.

102 dubbelrum med värme. Rummen har TV med svensk kanal, telefon, säkerhetsfack, balkong mot sydväst, bad/dusch & hårfön.Hotellet har lobbybar, restaurang, uppvärmd pool på taket, internet, SPA.