CORVARA

AVRESA: resan genomförd     RESELÄNGD: 9,5 dagar     PRIS: 1595 €

 

Pärlan i Dolomiterna

 

Den mysiga bergsbyn Corvara ligger inbäddad mitt i Dolomiterna vid foten av berget Sassolungo 3181 meter högt.  Bergskedjan är upptagen på Unescos värdsarvslista och bergen betraktas som de vackraste i världen. Corvara har en lång vandringshistoria och hit lockades vandrare redan i slutet av 1700 talet. På dagarna vandrar vi på höjder över 2000 meter mellan grönskande blomsterängar, karga klippor och vackra alpsjöar. Kvällarna avnjuts genom hotellets spaavdelning, god mat och dolomiternas ”Alpenglow”.

 

Dag 1, 7.9 fredag, Mariehamn – Helsingfors

Vi flyger på kvällen kl. 21.15 från Mariehamn till Helsingfors där vi bor på hotell vid flygplatsen.

 

 

Dag 2, 8.9 lördag,  Helsingfors – München – Corvara

Frukost och kort transport till flyget. Kl. 09.20 avgår Finnair till München där vi landar kl. 10.50. Efter flygresan samlas i bussen och startar vår resa söderut. Vi ser lite av Munchen från bussfönstret. Vidare in i Österrike där vi följer Inndalen mot Innsbruck. Storslagna Brennerpasset passeras och snart ser vi Dolomiternas vackra siluett. Efter 4 timmars bussresa (290 km) kommer vi fram till vår trevliga ort Corvara och vårt mycket fina hotel Col Alto där vi installerar oss i våra fina rum. Vid 19.30 tiden serveras en riklig middag.

Dag 3 – 8, 9-14.9 söndag – fredag i Corvara

Corvara är en verklig favorit för vandrare och här kommer våra vandringsledare verkligen att erbjuda dig det bästa. Corvara ligger på 1568 meters höjd omgiven av Dolomiternas vackra bergstoppar i Alta Badia dalen. Ett eldorado för dem som önskar hög och ren bergsluft. Kontrasten mellan gräsgröna alpängar och Dolomiternas dramatiska bergstoppar är slående. Den mineralsammansättning som finns i bergarten är unik och ger vackra färgskiftningar av bergstopparna vart efter solen vandrar på himlen. I Corvara finns många affärer samt trevliga caféer och restauranger.

Dag 9, lördag 15.9 Corvara – Milano

Vi bänkar oss i bussen och tar sikte på Milano. Några timmar för staden innan vi checkar in på hotell för en natt nära flygplatsen.

Dag 10, söndag 16.9 Milano – Helsingfors – Åland

Frukost före den korta bussresan till flygplatsen. Härifrån avgår Finnair kl. 11.55 med ankomst till Helsingfors kl. 15.15. Vidare till Mariehamn flyger vi med Norra kl. 19.25 med ankomst till Mariehamn kl. 20.05.

 

Vandringarna

Våra vandringsledare känner väl till bergen och kan erbjuda ett stort utbud av vandringar. Antingen börjar vandringarna i Corvara eller så åker vi med bussen till någon angränsande by eller bergspass och börjar vandringarna där. Vid några tillfällen använder vi lift, antingen upp eller ner och vandringarna går från ca. 1550 till 2750m. Oftast är det stigar vi går på, men även bergigt stenigt underlag förekommer. Under vandringarna kommer du att få uppleva majestätiska berg med underbara färgskiftningar och vackra blomsterängar.

Dagsutflykt

Mitt i veckan kommer vi att göra en kulturell utflykt om intresse finns. Vi föreslår Venedig som är en stor upplevelse. Detta blir en heldags tur där bussresan tar ca. 2,5 timme enkelväg. Vi åker båt ut till Marcus platsen där vi gör en liten stadsvandring. Gott om tid ges för att på egenhand få upptäcka staden. Pris ca. 55 € beroende på antal deltagare.

I priset ingår:

Flygresor tur/retur med Norra/Finnair enligt program

Alla bussresor

7 nätter i Corara

1 natt vid Vanda flygplats

1 natt i Milano vid flygplatsen Malpensa

9 frukost 8 middag

Reseledare/vandringsledare alla dagar

 

Vårt hotell i Corvara

 

Col Alto

Via Col Alto 9, 39033 Corvara Alta Badia

Telefon +39 0471 831100

www.colalto.it

 

Vårt högklassiga alphotell är beläget centralt i byn. Rymliga rum utrustade med bad/dusch och wc, telefon och stor TV, safe och de flesta rum med balkong. Hotellet har restaurang med erkänt kök, trevliga sällskapsrum och bar.

 

Hotellets SPA avdelning är den finaste i hela Alta Badia, här kan du välja mellan många olika behandlingar. I den över 1000 kvadrater stora badavdelningen finns stor swimming pool, Jacuzzi med saltvatten och vacker mosaik kakel. Här finns vattenfall där du masserar nacke och rygg, ”kneipp therapy” där du går genom varmt och kallt vatten för att förbättra blodcirkulationen. Solarium och fem olika bastur. Vi lovar en fin vistelse i Corvara på hotell Col Alto där vi blir bortskämda av familjen Pezzei.