DROTTNINGHOLMS SLOTT

AVRESA: resan slutförd      RESELÄNGD: 1 dygn      PRIS: 70 €

Drottningholms slott finns upptaget på UNESCO:s världsarvslista. Det är vårt bäst bevarade kungliga slott uppfört på 1600-talet i Sverige.

Tillsammans med det exotiska lustslottet Kina slott, slottsteatern och den storslagna slottsparken utgör slottanläggningen en unik helhet. Slottet byggdes efter franska förebilder av arkitekt Nicodemus Tessin den äldre på uppdrag av drottning Hedvig Eleonora. Flera kungligheter har sedan dess satt sin prägel på slottet.
Sedan 1981 är slottet den nuvarande Kungliga familjens permanenta bostad. Rummen i slottets södra del är reserverade för dess medlemmar. Dock är slottet och parken till största delen öppen för besökare året om.

 

Dagsprogram lördag 16 juni:
Bussen startar i Saltvik kl. 07.00. Det går bra att stiga på bussen efter huvudvägen Saltvik Mariehamn – Eckerö. Vi reser med Eckerölinjen som avgår 08.30 och frukost äter vi ombord. Från Grisslehamn kör vi direkt till Drottningholm. Kl. 11.30 möter vi vår guide som kommer att visa oss runt i slottet och i trädgården. Efter detta får vi egen tid för lunch i värdshuset som finns på slottsområdet.
På eftermiddagen åker vi in till Stockholms centrum där vi gör en liten rundtur. Tid för shopping får vi också innan vi sätter oss tillrätta i bussen för återresan till Grisslehamn och Åland dit vi kommer ca 22.45. Bussen kör samma väg på returen.

I priset ingår:                                                                     
Bussresor tur/retur
Båtresor med Eckerölinjen tur/retur
Sjöfrukost
Entré till Slottet och Trädgården
Guidad rundtur i slottet