MAINAU - HOLLAND MED BLOMSTERTÅGET

AVRESA: resan genomförd       RESELÄNGD: 9 dygn      PRIS: 1480 €      ENKELRUM: + 255 €

Snöklädda alper, blomsterön Mainau, natursköna Bodensjön, Schwarzwald, Holland med Amsterdam, Blomstertåget, Blomsterauktion och Keukenhof. Välkommen att möta våren och blomsterprakten! Vi bor vid stranden av Bodensjön, upplever mycket i Tyskland och Holland. Resan översvämmas av blommor. Blommor i rabatter, på vidsträckta blomsterfält, på fruktträd, i blomlådor på husväggar, i fantasifulla skulpturer! Inramningen till allt detta är korsvirkeshus, Amsterdams husgavlar, snöklädda alper, Bodensjöns stränder, Schwarzwalds landskap, Rhenflodens vinodlingar och borgar. Magnolian brukar blomma såhär års...

 

Bekvämt:

Två nätter vid Bodensjön, en natt på familjeägt hotell i Rhendalen, tre nätter i Holland.

Flyg till och från Europa och omväxlande bussresa på rundturen!

 

 

Dag 1 Åland – Arlanda

Vi reser med Eckerö Linjen kl. 18.30 till Sverige. Transport från båten till Arlanda. Vi sover i natt på hotell vid Arlanda flygplats.

 

Dag 2 Stockholm - Fredrichshafen

Vi reser med tidigt morgonflyg till München där vi landar vid 10-tiden. Vid ankomst till Münchens flygplats möts vi av vår buss och blomsterresan kan börja. München är Bayerns huvudstad och Tysklands tredje stad i storleksordning och bland stadens sevärdheter kan nämnas BMW:s kända skyskrapa, olympiastadion med sitt hängande tak och fotbollsstadion.Vår fortsatta färd går delvis längs den vackra och intressanta ”Romantiska vägen”. Kantad av byar och städer med korsvirkeshus är vägen en långsträckt sevärdhet. Vi bjuds vyer över praktfulla slott och härliga landskapsbilder.Dagens mål är staden Friedrichshafen vid Bodensjön där vi bor två nätter på hotell direkt vid stranden av Bodensjön. Middag på hotellet.

 

Dag 3 Mainau och Bodensjön

Ett av resans huvudmål: blomsterön Mainau i Bodensjön. En underbar park, en mångsidig trädgårdsanläggning, omväxlande och överraskande. Här samsas storskalighetens överflöd med behagen i de små detaljerna. Och allt har stor chans att komma till besökarens medvetande, eftersom vi ägnar många timmar åt besöket.Blomsterarrangemang, den för våren unika tulpanängen, exotiska jätteträd, det vackra slottet; här finns mycket att beundra. Fjärilshuset är en annorlunda upplevelse. Missa inte orkidéhuset bakom kyrkan. Hela dagen på Bernadottes ö i Bodensjön. Runt Bodensjön framställs också viner, mest av druvorna Müller-Thurgau och Spätburgunder. Vi besöker en vingård och får provsmaka några av traktens viner. Åter till Friedrichshafen och vårt hotell för middag och logi.

 

Dag 4 Friedrichshafen – Rüdesheim

Genom kuperat landskap och över höga broar kör vi mot Schwarzwald. I den idylliska orten Titisee vid sjön med samma namn gör vi paus. Här brukar Schwarzwaldtårta och gökur ha stor tjuskraft. En vacker väg leder via ”Ravennaklyftan”, ”Djävulsdalen” och ”Hjortsprånget” mot Freiburg.Snuddande nära franska gränsen kör vi mot Heidelberg. Det ståtliga slottet högt över staden Heidelberg är vårt besöksmål. Här kan vi se bl.a. världens största vinfat, och förstås utsikten över drottning Silvias födelsestad vid floden Neckar.Någon timmes bussresa till Rhendalen och en av de mest kända orterna i vindistriktet, Rüdesheim. Logi på familjeägda Hotel Central i centrum av Rüdesheim. Efter middagen är ett besök på glada Drosselgasse närmast ett måste. Dagsetapp ca 480 km.

 

Dag 5 Rüdesheim – Holland

Den kanske vackraste delen av Rhenfloden står på förmiddagens program. Vägen följer flodens svängar direkt på stran­den. Pråmtrafiken på floden, borgar, spännande vyer är det intressanta skådespelet. Vi gör också ett besök på Loreleyklippan. Bonn passeras på väg mot Köln. Här besöker vi den imponerande Kölndomen. Färden snuddar i Ruhrområdet på väg mot Holland.Holland är ett litet land, men rikt på upplevelser och attraktioner. I poldrarnas och kanalernas land bor vi tre nätter på fyr­stjärnigt hotell väster om Amsterdam, härifrån är det nära till det mesta i lilla Holland. Middag på hotellet. Ca 460 km.

 

Dag 6 Holland – Amsterdam

Blomstertåget är en otrolig uppvisning i blomsterkonst som går en dag i året! Vi ska naturligtvis ha parkettplats. De stora, blomsterprydda vagnarna är skapade av konstnärer och har enbart blommor som dekoration. En obeskrivlig prakt! Eftermiddagen ägnar vi den administrativa huvudstaden Haag och program längs kusten. Rundtur i staden, vandring i Binnenhof, samt besök på en attraktion skapad under en svunnen tidsepok: rundmålningen Panorama Mesdag. Bered dig på en överraskning! Middag på restaurang i Scheveningen.

 

Dag 7 Holland

Holland är ett litet land men spännande och annorlunda!Under vårt besök i Holland kör vi sådana vägar att vi ser de enastående blomsterodlingarna; oändliga fält i rött, gult, blått, rosa. I dag skall vi också få se Holland som poldrarnas och kanalernas land. Vatten och holländarnas kamp för att tämja havet är ett allestädes närvarande tema i Holland. Ett exempel på detta är Zuiderzeeprojektet som genom invallning torrlade stora områden av Zuiderzee och ny mark uppstod, detta har utnämnts till ett av världens sju moderna underverk. Vi kör längs den 28 km långa uppbyggda vallen från Lelyland till Enkhuizen. Vi besöker trakter som ligger under havsnivån, samhällen på de invallade områdena. Vi besöker en tillverkare av träskor, och en bondgård i Edam där man gör ost. Lunch under dagen.Eftermiddagen ägnar vi Amsterdam, vars attraktionskraft ligger i kombinationen av den historiska 1600-tals atmosfären och mentaliteten i den moderna toleranta metropolen. Amsterdam har 75 km kanaler och 1281 broar, vi bekantar oss med staden under en båttur på kanalerna. Broar, husgavlar, världens smalaste hus, skepparens skicklighet plus mycket mera beundransvärt. Middag extraordinär: indonesiskt risbord på restaurang i Amsterdam. En smakupplevelse utöver det vanliga!

 

Dag 8 Amsterdam – Stockholm

Denna dag avslutas med flygresa hem från Amsterdam men före det skall vi hinna med mera blommor!På morgonen besöker vi världens största blomsterauktion i Aalsmeer, här finns blommor och plantor av alla sorter och storlekar och dagligen säljs här miljontals blommor över världen.Mera blommor: i blomsterparken Keukenhof planteras såhär års ut 7 miljoner lökar på 32 ha, ca 500 olika sorter. En del av prakten finns i tre stora paviljonger. Parken bjuder på kända växter och rariteter, allt i överflöd. Keukenhofs trädgårdsmästare har lyckats fånga våren i blomstertappning. SAS reguljärflyg avgår från Amsterdams flygplats Schiphol kl. 18.55 och anländer till Stockholm kl. 22.55. Vi övernattar på hotell vid Arlanda.

 

Dag 9 Arlanda – Åland

Frukost på hotellet, därefter möts vi av bussen som kör oss till färjan i Kapellskär för att tidigt på eftermiddagen åter komma hem efter en mycket färgstark resa.

 

 

Resedatum

28.4 - 6.5.2014 tisdag-tisdag, 9 dagar

 

I priset ingår

+ reguljärflyg och flygskatter

+ Logi i dubbelrum

+ Halvpension: 7 frukost, 1 lunch, 6 middag

+ Utflykter enligt programmet

+ Kanaltur i Amsterdam

+ Inträde till Keukenhof, Blomsterauktionen och Panorama Mesdag

+ Inträde till Mainau

+ Bussresa i luftkonditionerad turistbuss

+ Reseledarens tjänster

 

I priset ingår inte

- Reseförsäkring

- Måltidsdrycker

- Ev. extra inträden

 

Bra att veta

- Giltigt pass eller EU-identitetskort behövs

- Valuta under resan är Euro

- Se över ditt försäkringsskydd

 

 

Förbehåll för ändringar i flygtider, flygpriser, samt programmets ordningsföljd i Holland.