Kryssning på Rhen

AVRESA: inställd, Covid-19      RESELÄNGD: 8 dagar      PRIS: 1555 € "all inclusive"

En omtyckt resa där vi upplever Alsace och Tyskland på romantiska Rhendalen ombord på moderna M/S France. Resan bjuder på fantastiska landskap med milsvida vinodlingar, historiska städer och riddarborgar. Vi besöker vackra korsvirkes byar och charmiga städer. Vi flyger bekvämt från Arlanda till Frankfurt tur och retur. Några av höjdpunkterna på resan är Rüdesheim med Drosselgasse, Koblenz, Mainz, Heidelberg, Loreley klippan och Strasbourg.

Dag 1, 7.9 måndag

Mariehamn - Frankfurt - Strasbourg

Vi reser med morgonbåten till Sverige, gemensam frukost ombord. Transport från båten till Arlanda. Vi flyger reguljärt med SAS kl. 14.35 från Arlanda till Frankfurt, ankomst kl. 16.50 lokal tid. Vi möts av tysk buss och chaufför som på snabba motorvägar kör oss söderut till Strasbourg dit vi kommer tidigt på kvällen. Vi äter en god middag på restaurang Maison des Tannerurs och bor bekvämt på hotel Le Grand Hotel.

 

Dag 2, 8.9 tisdag

I Strasbourg

Dagen inleds med frukost. Därefter gör vi en intressant rundtur till fots med lokalguide i charmiga Strasbourg. Stadens historia sträcker sig tillbaks innan romartiden och har länge utgjort en viktig knutpunkt för fransk och tysk kultur.  Här blandas det bästa av Tyskland och Frankrike. Eftermiddagen ledig för egna upptäckter och lunch. Vi samlas kl. 17.00 för en kort transfer till hamnen då vi checkar in och blir tilldelade våra bekväma hytter på M/S France. Välkomstcocktail, middag och presentation av personalen. Under tidig kväll/natt finns möjlighet att åka med flodbåt längs upplysta Strasbourgs kanaler (extra avgift). Tidig morgon lägger vi ut från hamnen.

 

Dag 3, 9.9 onsdag

Ombord, Strasbourg - Rüdesheim

Hela förmiddagen tillbringar vi ombord, kryssande norrut mot dagens mål, välkända vinbyn Rüdesheim. Här stannar vi hela eftermiddagen och kvällen. Vi gör en vandring upp i vinfälten och smakar säkert ett glas Rhenvin. Kvällen tillbringar vi förslagsvis på smala men så livfulla gatan Drosselgasse. Rüdesheim är också känt för sin speciella kaffedryck ”Rüdesheimer caffe” som vi bör smaka.

 

Dag 4, 10.9 torsdag

På Rhen, Rüdesheim - Koblenz

Denna dag kryssar vi på Rhen längs den mest intensiva delen av floden. Många menar att Rhen är den vackraste floden i Europa så kanske denna dag blir resans höjdpunkt. Vi kryssar långsamt fram längs floden och passerar flera borgar, vackra slott och ruiner som minner om tiden då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Den mest spektakulära delen av floden är där vi glider förbi omsjungna Loreley klippan, som fått sitt namn från legenden om vackra nymfen Loreley. Vi kommer småningom till Koblenz, här möter ”moder” Mosel ”fader” Rhen vid Tysklands hörn ”Deutsches Eck”. På eftermiddagen möjlighet att upptäcka staden med guide eller på egenhand.

 

Dag 5, 11.9 fredag

Koblenz - Mainz

Som alla dagar kryssar vi på förmiddagen och njuter av all service ombord och de vackra omgivningar som vi passerar. På eftermiddagen lägger vi till i Mainz och här kan vi välja mellan två utflykter, besök på Gutenberg museet eller en tur i vinbergen i omgivningarna.

 

Dag 6, 12.9 lördag

Mainz - Mannheim

Vi har kryssat under natten och förmiddagen och angör Mannheim under tidig eftermiddag. Här har vi möjlighet att delta i en utflykt till Heidelberg. Detta blir vår sista kväll och natt ombord. Vår middag blir extra fin då vi kommer att avnjuta galamiddag.

 

 

Dag 7, 13.9 söndag

Mannheim – Strasbourg

Vi frossar en sista gång under denna kryssning av frukosten ombord. Vid 10.00 lämnar vi M/S France och samlas i bussen för att se lite av det moderna Strasbourg där delar av Europaparlamentet, Europarådet och Europadomstolen ligger. Vidare till vårt hotell som vi är bekanta med, La Grand hotel. Under vår lediga eftermiddag får vi göra det vi inte hann med första dagen och även göra den sista shoppingen. På kvällen äter vi middag på restaurang Caveau Gurtlerhof.

 

 

Dag 8, 14.9 måndag

Hemresan startar efter frukost med buss genom södra Tyskland och Schwarzwald förbi Karlsruhe och Mannheim innan vi kommer till Frankfurt och dess stora internationella flygplats. Härifrån flyger vi med SAS reguljärflyg direkt till Arlanda där vi landar kl. 14.05. Till Åland reser vi med kvällsbåten och äter vår välkända buffé.

M/S France

MS France kryssar på Rhen med start och stop i Strasbourg. Här finns restaurang, foajé med reception, bibliotek, salong med lounge-bar och dansgolv och ett stort soldäck med bekväma däcksstolar för att du på bästa sätt ska kunna njuta av alla sevärdheterna och landskapet som stilla flyter förbi. Här finns även en souvenirshop och fartyget har kostnadsfritt wifi.

Ombord serveras 3-rätters toppmenyer både till lunch och middag, alltid inspirerade av det gastronomiska franska köket. Alla drycker är dessutom noggrant utvalda och ingår i resans pris.

I priset ingår

Båtresor Åland – Sverige tur/retur

SAS reguljärflyg och flygskatter tur och retur

5 övernattningar ombord på flodkryssaren MS France i dubbelhytter

2 övernattningar i Strasbourg

All underhållning ombord

Drycker ombord ingår förutom från special drinklista

8 frukost, 5 lunch, 8 middag

Kryssning på Rhen inklusive helpension och dryck

Kryssningsvärdarnas service

Alla turistskatter

Bussresa i luftkonditionerad buss

Reseledarens tjänster