Ligurien med Lago Maggiore och Cinque Terre

AVRESA: resan genomförd      RESELÄNGD: 9 dygn      PRIS: 1565 €      ENKELRUM: + 195 €  

Vackert omgiven av Alperna i norr ligger Italiens näst största sjö Lago Maggiore. Vi inleder resan med 2 dagar vid denna ljuvliga skönhet. Vi bor 3 nätter i huvudorten Stresa som ligger vid sjöns västra strand. Resan fortsätter genom Ligurien och besök i staden Genua innan vi kommer till vackra Sestri Levante vid Liguriska kusten. Här stannar vi 3 dagar med spännande utflykter. Resan avslutas i nord Italiens ledande stad, Milano, som bjuder på lyxig shopping och den vackra katedralen Duomo.

 

Dag 1, söndag 10 april, Mariehamn – Helsingfors – Milano – Stressa

Vi flyger från Mariehamn kl. 13:55 med ankomst till Helsingfors 14:45. Vi fortsätter med Finnair Kl. 16:05 till Milano där vi landar klockan 18:05. Här möter finsk buss med Göran vid ratten. Vi har endast en timmes resa fram till vårt fina 4-stjärniga hotell där vi stannar 3 nätter. Middag serveras i hotellets matsal med utsikt över vackra Lago Maggiore.

 

Dag 2, måndag 11 april, Lago Maggiore

Idag skall vi göra en båttur på sjön med de Borromeiska öarna som mål. Vi gör ett längre stopp på ön Isola Bella, där vi får gott om tid att upptäcka det fina Palazzo Borromeo med några mycket speciella rum. Den fantastiska terrasserade trädgården är också väl värd en ordentlig rundvandring. Vi njuter av vårens blomsterprakt på ön innan vi åker tillbaks till Stresa, där vi får några eftermiddagstimmar att njuta av den vackra strandpromenaden som följer längs hela stadens kärna.

 

Dag 3, tisdag 12 april, Schweiz

Vi inleder dagen med en bussresa norrut längs sjön och en bit in i Schweiz till Staden Locarno, vackert belägen på en höjd över sjön. Vi får lite tid att njuta på Piazza Grande i stadens hjärta, här kan vi prova Fondue eller njuta av kaffe och bakelse. Vi återvänder till Stresa och får egen tid då vi kan göra en spännande tur med linbanan upp till Monte Mottarone där man kan beundra utsikten över omgivningarna.

 

Dag 4, onsdag 13 april, Stresa – Sestri Levante

Efter härliga dagar vid Lago Maggiore, kör vi söderut mot Liguriens huvudstad Genua. Med lokalguide upplever vi denna viktiga hamnstad med 600 000 invånare. I hamnen finns Genuas symbol, världens äldsta fyrtorn, La Lanterna från 1543. Staden idag är ett administrativt centrum och en av Italiens största universitetsstäder. Många påstår också att det var här Christofer Columbus växte upp. På vackra vägar följer vi Liguriska kusten till vårt smultronställe för 3 dagar Sestri Levante. Här bor vi åter på 4-stjärnigt hotell, denna gång på ett hotell med gamla traditioner, känsla för service och komfort. Hotellet har magnifikt läge med utsikt över liguriska havet där det är som blåast och där solen lyser längre.

 

Dag 5, torsdag 14 april, Cinque Terre

Cinque Terre är en lång kuststräcka på den liguriska Rivieran och är känd för sina 5 små medeltida byar Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore. Byarna är otillgängliga och har ingen bilväg, så idag går turen med tåg. Vi besöker ett par av de omtalade små orterna. Naturen är dramatisk och svindlande vacker, byarna är byggda på klippor som de pastellfärgade små husen klänger sig fast vid. Fisket har alltid haft stor betydelse här, samt odling av bland annat oliver, vindruvor och citrusfrukter på små terrasser. Egen tid för lunch och shopping.

 

Dag 6, fredag 15 april, Portofino

Idag gör vi en tur längs kustvägen till Portofino, den pittoreska fiskebyn som blivit en av de absolut mest exklusiva byarna i Italien. Den anses också vara en av de vackraste städerna längs hela Medelhavet där den klättrar upp för bergsluttningarna från den gamla hamnen. Byn har länge varit en semesterort för kändisar som Greta Garbo och Clark Gable. Idag är det kanske inte lika lätt att få syn på kändisar, men de finns här och hyr gärna en villa uppe på höjderna.

 

Dag 7, lördag 16 april, I Sestri Levante

En härlig ledig dag till egen disposition, strosa runt i staden, njuta av hotellets fina trädgård eller bada och sola. Härligare än så kan vi inte ha det.

 

Dag 8, söndag 17 april, Sestri Levante – Milano

Vi tar avsked av vår nya favorit och styr mot Milano. Här gör vi en rundtur med lokalguide då vi ser många av stadens ståtliga byggnader. Vi kommer att göra besök i den vackra katedralen Duomo och även få egen tid i den fashionabla shoppinggallerian Vittoria Emanuele II, i närheten ligger också ”La Scala” en av världens främsta operascener. Milano är Italiens näst största stad och är centrum för ett storstadsområde som räknas till Europas största. Vi åker nu till vårt hotell för en natt nära flygfältet.

 

Dag 9, måndag 18 april, Milano – Helsingfors – Mariehamn

Frukost på hotellet innan vi vid 9-tiden åker ut till flygplatsen Malpensa. Finnairs reguljärflyg avgår kl. 11.25 med ankomst till Helsingfors kl. 15.25. Vi fortsätter kl. 19.25 och landar kl. 20.20 i Mariehamn efter en vacker resa i norra Italien.

 

Hotell: 

www.milansperanza.it

 

I priset ingår:

Reguljärflyg Åland – Helsingfors tur/retur

Reguljärflyg med Finnair Helsingfors – Milano tur/retur

Logi i dubbelrum 8 nätter

8 frukost och 8 middagar

Utflykter enligt programmet

Bussresa i luftkonditionerad turistbuss

Reseledarens och chaufförens tjänster

 

I priset ingår inte:

Reseförsäkring

Måltidsdrycker