MALAGA I ADVENTSTID

AVRESA: resan genomförd      RESELÄNGD: 5 dagar      PRIS: 590 €

En trevlig adventsresa till en av Europas mest expansiva och spännande städer. Frågar man spanjorerna var de helst vill bo om de fritt får välja blir svaret Malaga. Kanske för att här råder Europas bästa klimat men här återfinns också ett rikt kulturutbud, en charmig stadskärna, många museer, långa stränder, ja listan kan göras lång. Under vår resa är staden julpyntad och julmarknaderna pågår som bäst.

Dag 1, 4.12 onsdag

Mariehamn – Arlanda – Malaga

Vi reser med morgonbåten från Mariehamn och serveras sjöfrukost ombord. Vår buss tar oss från Kapellskär till Arlanda. Norwegians reguljärflyg avgår kl. 12.05 och framme i Malaga är vi kl. 16.25. Kort transfer till vårt 4-stjärniga hotell Novotel centralt beläget i Malaga. Efter incheckning och lite vila, tar reseledaren oss med på en promenad då vi också besöker någon restaurang.

Dag 2 – 4, 5–7.12 torsdag – lördag 

Malaga

Välkommen till ”Paradisets huvudstad” som poeten Vincente Aleixandre skaldade. Vi bor centralt med gångavstånd till de flesta sevärdheterna. Första dagen gör vi en omfattande stadspromenad med svenskspråkig lokalguide, under vilken vi verkligen lär oss hitta i staden. Varje dag föreslår reseledaren olika halvdagsaktiviteter där sedan eftermiddagarna är fria.

 

En dag promenerar vi upp till borgen Castillo de Gibralfaro och Morernas Alcazaba. Härifrån belönas vi med vidunderlig utsikt över Malaga och Medelhavet. En dag botaniserar vi på marknaderna i Malaga. Vi utforskar också Botaniska trädgården och strandpromenaden. En oförglömlig upplevelse blir ljud och ljus showen på huvudgatan Larios. Malaga har många fina museer som Carmen Thyssen, Ryska museet, Picassomuseet, Flygplansmuseet, Bildmuseet, Glas och Kristallmuseet m.fl. Malaga erbjuder även förmånlig shopping, bland annat kan man besöka det stora fina varuhuset  El Corte Ingles.
 

Vi gör också kvällspromenader då vi njuter av juldekorerade gator och torg. Vi missar heller inte att besöka tapasbarer och flamencorestauranger. Varmt välkomna med på en annorlunda storstadsresa.

 

Dag 5, 8.12 söndag 

Malaga – Mariehamn

Vi startar tidigt och får frukostpaket innan vi åker ut till flygfältet ca. kl 05.15. Norwegian avgår kl. 07.00 med ankomst till Arlanda kl. 11.20 Gemensam bussresa till eftermiddagsbåten som vi åker hem till Åland med. Feliz Navidad y adiós.

Resans pris:

590 € del i dubbelrum

 

I priset ingår:

Bussresa Åland – Arlanda t/r

Båtresor, Åland – Sverige

Flygresa Stockholm - Malaga med Norwegian t/r

4 övernattningar på 4-stjärningt hotell

5 frukost

Reseledare under hela resan

 

Hotell

Novotel Suites Mallaga Centro

Calle San Jacinto 7

29007 Malaga ES

+34 952 614 296

Besök hemsida

På hotellet finns:

Café, restaurang, lobbybar

Alla rum är moderna med bad/dusch wc.

Minibar, Satellit TV, safe, air-conditioning och gratis WiFi.