SPANSKA SOLKUSTEN

MED BUSS GENOM EUROPA

AVRESA: resan genomförd      RESELÄNGD: 16 dygn      PRIS: 1690 €      ENKELRUM: + 385 €

Med buss genom Europa till Spanska solkusten

 

Två hela dagar i metropolen Paris och en i spanska Bilbao, där finns obegränsade möjligheter till nöjen och kultur. Almuñécar är perfekt för dig som vill njuta av underbar natur, lugn, skönhet och genuin Andalusisk kultur och tradition. Staden ligger 75 kilometer öster om Malaga, skyddad från nordliga vindar av Sierra Nevada. Här bor vi på 4-stjärniga hotellet Bahia Almuñécar. Vi erbjuder flera kulturella utflykter till kända platser som t.ex. Gibraltar, Ronda, Malaga eller Alhambra. Vi tar del av intressant historia, blir serverade god mat och rycks med i eldig Flamencodans. Ta chansen och kom med på en unik resa till Spaniens sol!

 

Dag 1 (onsdag 4.2)
Avfärd från Långnäs

Viking Lines MS Viking Grace avgår från Långnäs kl. 01.10. Vi övernattar i dubbel  innerhytter ombord.

 

Dag 2 (onsdag 4.2) 
Stockholm – Trelleborg

Ankomst till Stockholm kl. 6.30. Vi kör till Nyköping för frukost. Bussresan till Trelleborg går via kända orter som Gränna, Jönköping, Helsingborg och Malmö. Vid 19.30- tiden stiger vi ombord på TT-Lines färja som under natten tar oss till Tyskland. Vi har innerhytter ombord. Gemensam buffetmiddag.

 

Dag 3 (torsdag 5.2)
Travemünde – Paris

Frukost ombord innan ankomst till Travemünde kl. 7.30. I dag kommer vi att uppleva lite av Tyskland, Holland och Belgien innan vi kör in i ett kvällsupplyst Paris vid 22-tiden. Vi kör målmedvetet längs snabba vägar, lämpliga pauser hålls med jämna mellanrum samt uppehåll för middag innan ankomst till Paris.

 

Dag 4-5 (fredag 6.2 - lördag 7.2)
Paris
Vi bor centralt på bra hotell och har två hela dagar på oss i Paris. Vi inleder vistelsen med att bekanta oss med staden i sällskap av en lokalguide. I övrigt har vi inget skrivet program, var och en får själv välja vad som lockar mest. Paris utbud på nöjen och kultur är enormt, världskända sevärdheter och boulevarder kantade av boutiquer och caféer går inte att undvika. Gemensam middag.

 

Dag 6 (söndag 8.2)
Paris - Bilbao
Dagens resa går till att börja med mot Orléans och sedan längs slottens flod Loire. Vidare genom både Cognacs och Bordeaux’ vinodlingar. Vi passerar gränsen till Spanien, vid Atlantkusten och Biscayabukten övernattar vi i Bilbao känd för sitt Guggenheimmuseum. Middag innan ankomst till Bilbao.

 

Dag 7 (måndag 9.2)
Bilbao
Dagen tillägnas Bilbao, den som önskar har möjlighet att besöka Guggenheimmuseet. Den baskiska staden är en fascinerande storstad och idag ett centrum för design och mat. Här finns bland annat Spaniens största saluhall. Bilbao har en unik stil och energi, och här finns en av världens mest imponerande byggnader: Guggenheimmuseet. Staden kan även stoltsera med en egen identitet samt Europas äldsta och mest gåtfulla språk. Bilbao representerar både det traditionella och det nya Spanien.

 

Dag 8 (tisdag 10.2)
Bilbao - Almuñécar
Längs snabba vägar färdas vi över spanska högplatån och passerar bland annat Madrid och Granada. Landskapet är vackert och kuperat, genom milsvida oliv-, frukt- och vinodlingar kommer vi slutligen ner till medelhavet och hoppas värmen möter. Vid ankomst till Almuñécar checkar vi in och äter middag.

 

Dag 9-15 (onsdag 11.2 - tisdag 17.2)
Almuñécar
Vi har sju hela dagar på Costa Tropical. Almuñécar ligger skyddat från kalla nordliga vindar av Sierra Nevadas mäktiga bergsmassiv, erbjuder sina gäster tropisk växtlighet, långa stränder och en spännande historia som går tillbaks ända till 800 år före vår tideräknings början. Fredagar är det stor marknad i staden då man verkligen kan fynda. Varje dag före middagen har vi möjlighet att bada i Medelhavet eller i hotellets uppvärmda pool. Havstemperaturen i februari kan vara något sval medan vädret är behagligt med temperaturer mellan 15 och 23 grader.

 

Dag 16 (onsdag 18.2.)
Almuñécar - Hemorten
Busstransfer till Malagas flygplats. Scandinavian Airlines direktflyg till Arlanda avgår kl. 11.35. Transport från Arlanda till kvällsbåten från Kapellskär.
 

 

RESEFAKTA

 

Resans pris

Per person i dubbelrum 1690 €, enkelrumstillägg 385 €

 

I priset ingår

Båtresorna Långnäs - Stockholm och Trelleborg-Travemünde

Hyttplats i tvåbäddshytt (kat. Inside/B) på båtresorna

SAS reguljärflyg och flygskatter (Malaga-Arlanda)

Logi i dubbelrum 

15 frukost, 11 middag

Bussresa i luftkonditionerad turistbuss

Chaufförs- och reseledartjänster

Svenskspråkig lokalguide i Paris

 

I priset ingår inte

Frivilliga utflykter

Inträde till Guggenheimmuseet i Bilbao

Måltidsdrycker

Ev. övriga inträden

Reseförsäkring

 

Bra att veta

Giltigt pass eller EU-identitetskort behövs

Se över ditt försäkringsskydd

Valuta under hela resan är Euro

Flygtider bekräftas i infobrevet

Specialresevillkor gäller

 

Utflykter

Enligt intresse erbjuds upp till fyra olika utflykter. Det finns cirka 12 olika utflyktsmål som till exempel Granada med sitt fantastiska palats Alhambra, Malaga med Picasso museet i gamla stan och shopping, Nerja med Europas balkong och droppstensgrottorna, Gibraltar med apor och shopping, Ronda med tjurfäktningsarenan och sina spektakulära klippavsatser, besök på fruktgård med frukttapas och mycket mer.

 

Hotellet i Almuñécar

Hotell Bahia de Almuñécar ****
Modernt hotell bredvid gamla stan, 250 meter från stranden och har 104 dubbelrum med värme och luftkonditionering. I rummen finns TV med svensk kanal, telefon, säkerhetsfack, balkong mot sydväst, bad/dusch och hårfön. Hotellet har även lobbybar, restaurang, uppvärmd pool, internet och spa. Logi med frukost och riklig middagsbuffet.

 

Resan görs i samarbete med Oravais Trafik från Vasa.