monet-01.jpeg
Mosel & Rhen

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 6 dagar     PRIS: 1395 € "all inclusive"

   

En ny resa där vi upplever två av Europas vackraste floddalar Mosel och Rhen ombord på MS Monet. Resan bjuder på fantastiska landskap med milsvida vinodlingar, historiska städer och riddarborgar. Vi besöker vackra korsvirkes byar och charmiga städer. Vi flyger bekvämt från Arlanda till Frankfurt tur och retur. Några av höjdpunkterna på resan är Trier, Cochem, Koblenz, Mainz, Loreley klippan och Strasbourg.

Dag 1, 26.8 måndag Mariehamn-Frankfurt-Trier

Vi reser med morgonbåten till Sverige, gemensam frukost ombord. Transport från båten till Arlanda. Vi flyger reguljärt med SAS kl. 13.10 från Arlanda till Frankfurt, ankomst kl. 15.15 lokal tid. Vi möts av tysk buss och chaufför som på snabba motorvägar kör oss till Trier. Tidigt på kvällen är vi framme i Trier. Efter ombordstigning checkar vi in i våra bekväma hytter ombord på MS Monet. Välkomst cocktail, middag och presentation av personalen. Vi ligger vid kaj denna natt i Trier.

Dag 2, 27.8 tisdag på Mosel, Trier – Cochem

Dagen inleds med frukost ombord. Därefter har vi möjlighet att utforska Trier som på romartiden hette Colonia Augusta treverorum och anlades sannolikt av Kejsar Augustus och vann på 300-talet sådan rikedom och vikt, att den betecknades som ett Rom på andra sidan Alperna. Flera ruiner från romartiden kan vi besöka. På eftermiddagen lägger vi ut och följer Mosels vindlande och vackra sträckning fram till Cochem dit vi kommer på kvällen. Middag med tillhörande dryck ombord.

Dag 3, 28.8 onsdag ombord, Cochem – Koblenz

Förmiddagen vid kaj i Cochem. Vi har möjlighet att gå en stadsvandring genom de smala gränderna i staden, eller göra ett besök i slotten på en höjd ovanför staden. Vår flytande hotell fortsätter längs slingrande Mosel fram till Koblenz. Här möter ”moder” Mosel ”fader” Rhen vid Tysklands hörn ”Deutsches Eck” På eftermiddagen möjlighet att upptäcka staden med guide eller på egenhand.

Dag 4, 29.8 torsdag på Rhen, Koblenz – Mainz

Denna dag kryssar vi på Rhen längs den vackraste delen av floden. Många menar att Rhen är den vackraste floden i Europa så kanske denna dag blir resans höjdpunkt Vi kryssar långsamt fram längs floden och passerar flera borgar, vackra slott och ruiner som minner om tiden då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Den mest spektakulära delen av floden är där vi glider förbi omsjungna Loreley klippan, som fått sitt namn från legenden om vackra nymfen Loreley. Vi lägger till i Mainz och här kan vi välja mellan två utflykter, besök på Gutenberg museet eller en tur i vinbergen i omgivningarna. Under vår sista kväll ombord avnjuter vi en galamiddag.

Dag 5, 30.8 fredag ankomst till Strasbourg

Vi frossar en sista gång under denna kryssning av frukosten ombord innan vi med buss och lokalguide får intressant information om stadens historia som sträcker sig tillbaka till romartiden. Staden har genom historien utgjort en viktig knutpunkt för fransk och tysk kultur och också en bro mellan Frankrike och Tyskland. Stadens centrum präglas av korsvirkeshus och är mycket charmig. Den lediga eftermiddagen kan vi njuta av ett svalkande Alsace vin och en god lunch på någon av stadens många restauranger. Vi bor centralt på bra hotell där vi också äter middag.

Dag 6, 31.8 lördag Strasbourg – Frankfurt - Åland

Hemresan startar efter frukost med buss genom södra Tyskland och Schwarzwald förbi Karlsruhe och Mannheim innan vi kommer till Frankfurt och dess stora internationella flygplats. Härifrån flyger vi med SAS reguljärflyg direkt till Arlanda där vi landar kl. 15.10 Till Åland reser vi med kvällsbåten och äter vår välkända buffé.

MS Monet

MS Monet kryssar på Rhen och Mosel med start i Trier, Strasbourg eller Cochem. Här finns restaurang, foajé med reception, bibliotek, salong med lounge-bar och dansgolv och ett stort soldeck med bekväma däcksstolar för att du på bästa sätt ska kunna njuta av alla sevärdheterna och landskapet som stilla flyter förbi. Här finns även en souvenirshop och fartyget har kostnadsfritt wifi.

Ombord serveras 3-rätters toppmenyer både till lunch och middag, alltid inspirerade av det gastronomiska franska köket. Alla drycker är dessutom noggrant utvalda och ingår i resans pris.

I priset ingår

Båtresor Åland – Sverige t/r

​SAS reguljärflyg och flygskatter tur och retur

4 övernattningar ombord på flodkryssaren MS Monet i dubbelhytter

1 övernattning i Strasbourg

All underhållning ombord

Drycker ombord ingår förutom från special drinklista

6 frukost, 4 lunch, 6 middag från franskt inspirerat kök

Kryssning på Mosel och Rhen inklusive helpension och dryck

Kryssningsvärdarnas service

Alla turistskatter

Bussresa i luftkonditionerad buss

Reseledarens tjänster

 

monet-02.jpeg
monet-04.jpeg

Bilder hämtade från CroisiEurope Cruises