Passionsspelen i Oberammergau 2020

AVRESA: datum ej angett      RESELÄNGD: 10 dagar      PRIS: 1995 €      ENKELRUM: + 390 €

För 42:a  gången sedan 1634 förbereder sig byborna i Oberammergau på att hålla det högtidliga löfte som deras förfäder en gång gav, att återge vår Frälsares liv och lidande på scen. 

 

Den lilla byn i Ammertal, berömd för sina träsnidare, kommer igen att domineras av årtiondets stora händelse: Passionsspelen. Än en gångs skall predikobudskapet om fred och försoning fängsla uppmärksamhet hos åskådare från hela värden. Passionsspelet, enbart framfört av amatörskådespelare ska liksom förr ge pilgrimer andlig lyftning och uppbyggelse.

 

Traditionen ger byn kraft att på nytt visa att spelet alltjämt förkunnar samma budskap som för mer än 300 år sedan och att det har blivit en unik händelse i Tyskland, en händelse inte enbart av kulturell betydelse. Mitt i centrum av en föränderlig värd har skådespelet, iscensatt i alpernas gränsland, bevarat sitt medeltida ursprung.

 

Passionspelet i Oberammergau är för många ett begrepp och att uppleva det hela är något alldeles speciellt. Passionshistorien blir levande och närvarande genom det fina spel som byborna i Oberammergau inbjudit oss att delta i. Välkommen med.

 

Resans guldkorn:

Milano, Lago Maggiore, Lichtenstein, Bodensjön med Mainau, Passionspelen i Oberammergau, Ettal, Naturen.

Dag 1, 10 maj

Mariehamn – Helsingfors

Anslutning till Helsingfors under planering.

 

Dag 2, 11 maj

Helsingfors – Lago Maggiore

Resan inleds med Finnairs flyg kl. 08.00 till Milano där vi landar kl. 10.05. framme i Milano möts vi av Göran Sundqvist som kommer att vara vår chaufför under resan. Vi gör en intressant rundtur med lokalguide i Milano under vilken vi också besöker den mäktiga katedralen Duomo som är den näst största gotiska katedralen i värden.

Vi får också egen tid i Milano för lunch och att njuta av stadens monumentala byggnader som Opera La Scala. Efter alla upplevelser i Milano har vi en dryg timmes resa ner till Italiens vackraste sjö Lago Maggiore. Här bor vi fint i centrum av Stresa på 4-stjärniga hotellet Regina Palace där vi också serveras middag.

 

Dag 3, 12 maj

Lago Maggiore

 

Idag skall vi göra en härlig båttur på Lago Maggiore och besöka de Boromeiska öarna Isola Madre med Palatset.  Isola Bella med den fantastiska terrasserade trädgården som prunkar av vårens blommor. På fiskarnas ö Isola Pescatori njuter vi av en välsmakande lunch.  Efter en dag fylld av skönhet åker vi tillbaks till Stresa, där vi får några eftermiddagstimmar att njuta av den vackra strandpromenaden.  Middag på hotellet.

 

Dag 4, 13 maj

Stresa

Efter en välsmakande frukost, har vi möjlighet att välja hur aktiva vi vill vara. Vi kan välja att flanera längs den eleganta strandpromenaden med utsikt över öarna.  Göra upptäckter bland alla butiker och restauranger samtidigt som vi njuter av stadens behagliga atmosfär.  Reseledaren kommer att ge förslag på olika aktiviteter så som att åka linbana upp till berget Mottarone där vi kan göra en lättare vandring och imponeras av utsikten över sjön och den mäktiga alpkedjan Monte Rosa. Efter en dag med omväxlande upplevelser samlas vi för middag i Hotellets trevliga restaurang.

 

Dag 5, 14 maj

Lago Maggiore – Bregenz

Efter sköna dagar vid Lago Maggiore tar vi sikte på en annan berömd sjö- Bodensjön och staden Bregenz i Österrike. Dagen kommer att bjuda på fantastiska natur upplevelser. Vi börjar med att följa Lago Maggiores norra strand förbi orter som Verbania och Cannero Riviera innan vi kör in Schweiz och staden Locarno där vi stannar en stund. Vi fortsätter norrut genom Schweiziska delen av Alperna mot Liechtenstein och huvudorten Vaduz där vi gör ett längre uppehåll. Kanske med någon souvenir eller frimärke inköpt härifrån fortsätter vi till Bregenz och vårt hotell Messmer för 3 nätter.

 

Dag 6, 15 maj

Mainau

Dagens höjdpunkt blir blomsterön Mainau i Bodensjön. En underbar park, en mångsidig trädgårdsanläggning, omväxlande och överraskande. Här samsas storskalighetens överflöd med behagen i de små detaljerna. Och allt har stor chans att komma till besökarens medvetande, eftersom vi ägnar många timmar åt besöket. Blomsterarrangemang, den för våren unika tulpanängen, exotiska jätteträd, det vackra slottet; här finns mycket att beundra. Fjärilshuset är en annorlunda upplevelse. Missa inte orkidéhuset bakom kyrkan. Merparten av dagen tillbringar vi på Bernadottes ö i Bodensjön.

Bregenz ligger i östra änden och Mainau i västra delen av Bodensjön vilket betyder att vi på ditresan kör på södrasidan och på returen på norra sidan av sjön. Vi åker också båt på Bodensjön från Konstanz till Meersburg.

Dag 7, 16 maj

Bregenz

 

Efter gårdagens stora upplevelse kan vi igen välja hur aktiva vi vill vara. Promenera längs strandpromenaden, imponeras av Bregenz festspel plats med flytande scenen byggd ut i sjön. Besöka något av Bregenz många museer och/eller Vallfartskyrkan St:Gallus. En tur upp med linbanan till Pfänderspitze med trevlig restaurang, vandringsleder och hänförande utsikt över Bodensjön är förslag bland flera som Reseledaren erbjuder. 

 

Dag 8, 17 maj

Bregenz – Oberammergau

Vi har 140 kilometer till Oberammergau. Resan går genom Bayerns böljande landskap, vi gör paus i trevliga Füssen. Inte långt härifrån ligger ”sagoslottet” Neuschweinstein som vi ser på avstånd. Framme i Oberammergau checkar vi in på 3-stjärnigt hotell alternativt 4-stjärnig pension.  Vi får lite egen tid i staden att beundra de vackert målade husfasader med motiv hämtade främst från bibeln. Träsnideri har också en framskjuten plats i stans utsmyckning. Passionsspelen pågår mellan kl. 14.30 och 22.30 med en 3 timmars paus under vilken vi äter middag.  Upprymda av dagens upplevelser kryper vi till sängs strax före midnatt. 

Dag 9, 18 maj

Oberammergau – München – Helsingfors

 

Efter gårdagens andliga höjdpunkt är det dags att börja hemfärden men vi har mer att uppleva. Vi gör ett stopp vid klostret Ettal, vi beundrar klosterträdgården och den vackra klosterkyrkan. Här finns möjlighet att köpa koloster öl och likör. I Garmich-Partenkirchen gör vi en liten rundtur och besöker olympiska hoppbackarna. På större vägar kör vi mot München där vi också hoppas hinna med en liten rundtur innan vi kör sista biten fram till Flygplatsen. Finnairs plan avgår till Helsingfors kl. 18.50 och landar kl. 22.15. En upplevelserik resa är till ända men förhoppningsvis lever våra fina minnen kvar länge.

 

Dag 10, 19 maj

Helsingfors – Mariehamn

Anslutning till Mariehamn under planering

 

Resans pris

 

Från Helsingfors 1995 € del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 390 € (begränsat antal)

 

I priset ingår

Finnairs reguljärflyg och flygskatter

Hotell 6 nätter 4-stjärnigt Stresa, 3-stjärnigt Bregenz

Hotell 1 natt i Oberammergau, 3 stjärnigt hotell/4-stjärnig pension

7 frukost, 1 lunch, 7 middag

Entrébiljett Kategori 1 till Passionsspelet + tax

Textbok + app Passionsspel 2020

Alla busstransporter med turistbuss enligt program

Entré Domen i Milano

Båttur på Lago Maggiore

Alla entreér  på Boromeiska öarna

Entré till Mainau

Båttur Konstanz – Meersburg

 

Reseledare Kalle Sällström

Busschaufför Göran Sundqvist

Resan arrangeras i samarbete med Församlingsförbundet

 

Göran Sundqvist har arrangerat resor till Passionsspelen 1980, 1984, 1990, 2000, 2010

 

 

001.jpg
005.jpg
20171015_104050.jpg
WP_20140430_13_55_21_Pro__highres.jpg
WP_20140430_13_44_23_Pro__highres.jpg
WP_20140430_12_09_34_Pro__highres.jpg
1061.JPG
20171006_173536.jpg
20171009_153614.jpg