Passionsspelen i Oberammergau 2020

AVRESA: inställd, Covid-19      RESELÄNGD: 8 dagar      PRIS: 1960 €      ENKELRUM: + 210 €

 

Denna resa innehåller mycket av det som gjort Österrike till ett populärt turistmål. Vi upplever kejsarstaden Wien, natursköna Salzkammergut med St:Wolfgang, musikens Salzburg och Tyrolens huvudstad Innsbruck. Vi flyger tur/retur med Finnair för att få mera tid att uppleva Centraleuropa. Läs också ingressen för resan till Oberammergau den 11 maj här.

 

Resans guldkorn:

 

Wien, Wachau, Salzkammergut, Salzburg, Kufstein, Innsbruck, Passionsspelen, resans vackra natur.

 

 

Dag 1, 10 augusti 

Mariehamn - Helsingfors – Wien

Resan inleds med morgonflyget till Helsingfors. Vidare med Finnairs eftermiddagsflyg till Wien. Här möts vi av Göran och hans buss som vi åker med under hela resan. Vi inleder vår vistelse i Wien med en liten orienteringstur i centrum. Vi åker längs ”Ringen” då vi verkligen förstår att Wien en gång var huvudstad för halva Europa. Vårt hotell Prinz Eugen ligger centralt och här bor vi 2 nätter. Middag i hotellets restaurang.

 

Dag 2, 11 augusti 

I Wien

 

Med lokal guide gör vi en ca. 3 timmars omfattande rundtur i Wien. Vår lokal guide lotsar oss kunnigt bland magnifika byggnadsverk från skilda tidsepoker: Stefansdomen Hofburg och Belvedere får representera Habsburgmonarkin, medan det djärva Hundertwasserhuset är ett spännande bidrag från vår egen tid. Vi åker också över Donau för att se Förenta Nationernas pampiga byggnader på östra sidan floden.  Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. På Kärtner Strasse och Graben trängs eleganta butiker med restauranger och kaffehus. I Wien finns också otaliga intressanta muséum och flera trevliga parker där man kan njuta. Middag på hotellet. Någon av kvällarna i Wien erbjuder reseledaren en musik upplevelse, eller en glad kväll uppe i Grinzing.

 

Dag 3, 12 augusti

Wien – Salzkammergut, Kuchl

Vi lämnar storstadspulsen för att njuta av naturskönheten längs Donau. Vi passerar först Klosterneuburg följer den blåa sköna Donau västerut, stannar till i Dürnstein och smakar på det berömda Wachau vinet. Vi fortsätter genom Wachaudalen som räknas som Donaus vackraste sträcka och är upptaget på Unescos världsarvslista. Framme i Melk gör vi ett längre uppehåll och besöker Benediktinklostret Stift Melk som ligger på en höjd ovanför staden med samma namn. Dagens klosterbyggnad uppfördes mellan 1702 och 1736 här upplever vi anmärkningsvärda skatter, ett inspirerande bibliotek och en ljuvlig park. Mycket vackert väntar på vår fortsatta resa in i Salzkammergut. Vi följer sjöarna Ebenseee och Hallstättersee innan vi kommer fram till vår mysiga ort Kuchl och familjeägda hotellet Gathof Mühlthaler där vi bor 2 nätter.

 

Dag 4, 13 augusti 

St:Wolfgang

 

Efter en välsmakande frukost, har vi möjlighet att välja hur aktiva vi vill vara. Vi kan välja att stanna i Kuchl och flanera i charmiga stadscentrum.  Göra upptäckter bland alla butiker och restauranger. Eller följa med på en tur i det ombesjungna Salzkammergut. Vi kommer först till Wolfgangsee. I orten St:Wolfgang finns det berömda värdshuset Vita hästen där vi har bokade bord för lunch. (betalas extra) Vi stannar några timmar i orten för att njuta av den trevliga och charmiga stämning som råder här. Tidig eftermiddag är vi åter i Kuchl, senare på kvällen middag på hotellet.

 

Dag 5, 14 augusti 

Kuchl – Kufstein

 

Vi samlas efter frukost i bussen som tar oss de ca 30 km till Mozarts förtrollade Salzburg, där vår lokalguide väntar. Här gör vi en stadspromenad i den gamla stadskärnan och får bland annat se Mozarts födelsehus, Rådhuset, Festspelshuset, Domkyrkan men också den världsberömda trädgården Mirabell. Vi får gott om egen tid att strosa runt i staden, kanske ta linbanan upp till Hohensalzburg och njuta av en god lunch med förnäm utsikt över staden. Efter en dag i Salzburg fortsätter vi resan till dagens mål fästningsstaden Kufstein där vi bor 2 nätter på 4-stjärniga Hotel Andreas Hofer i centrum. 

 

Dag 6, 15 augusti 

I Kufstein

 

Idag har vi igen möjlighet att välja hur aktiva vi vill vara. Vårt hotell ligger vid gågatan i Kufstein så har kan man lätt fördriva några timmar. Kufstein har ca. 20.000 invånare, har mycket att erbjuda sina besökare. Men för de som önskar gör vi en utflykt till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Vi gör en stadstur till fot där vi beundrar, gyllene taket, besöker Hofkirche och gågatan Maria Theresien-strasse. Egen tid ges också för lunch, shopping och besök i Stadstornet. På återresan stannar vi till i Wattens och besöker Swarovskis magiska kristall värld. 

 

Dag 7, 16 augusti 

Küfstein – Oberammergau

 

Vi har 140 kilometer till Oberammergau. Resan går genom Bayerns böljande landskap, vi gör paus för lunch i någon trevlig ort. Strax innan Oberammergau gör vi stop vid klostret Ettal, vi beundrar klosterträdgården och den vackra klosterkyrkan. Här finns möjlighet att köpa kloster öl och likör. Framme i Oberammergau checkar vi in på 3-stjärnigt hotell alternativt 4-stjärnig pension. Vi får egen tid i staden att beundra de vackert målade husfasaderna med motiv hämtade främst från Bibeln. Träsnideri har också en framskjuten plats i stadens utsmyckning.

 

Dag 8, 17 augusti 

Oberammergau – München – Helsingfors – Mariehamn

 

Efter gårdagens fängslande Passionsspel är det dags att börja hemfärden. I Garmich-Partenkirchen gör vi en liten rundtur och besöker olympiska hoppbackarna. På större vägar kör vi mot München där vi hoppas hinna med en liten rundtur innan vi kör sista biten fram till flygplatsen. Vi reser med ett tidigt eftermiddagsplan via Helsingfors och fortsätter med kvällsflyget till Mariehamn. En upplevelserik resa är till ända men förhoppningsvis lever våra fina minnen kvar länge.

 

Resans pris

 

1960 € del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 210 € (Begränsat antal)

 

I resan ingår

Flugresor: Mariehamn – Helsingfors – Wien/ München – Helsingfors – Mariehamn

Hotell 6 nätt på 3 och 4 stjärniga hotell 

Hotell 1 natt i Oberammergau, 3 stjärnigt hotell/4-stjärnig pension 

Entrébiljett Kategori 1 till Passionsspelet + tax 

Textbok + app Passionsspel 2020

7 frukost och 7 middag

Lokalguide i Wien 3 timmar

Lokalguide Salzburg 3 timmar

Entré till Klostret i Melk

Entré till Swarovskis diamant värld

Vinprovning i Wachau 

Alla busstransporter med turistbuss enligt program 

 

Reseledare Kalle Sällström 

Busschaufför Göran Sundqvist 

Resan arrangeras i samarbete med Församlingsförbundet

 

Göran Sundqvist har arrangerat resor till Passionsspelen 1980, 1984, 1990, 2000, 2010

 

 

003.jpg
001.jpg
Liberec, Azorerna095.JPG
Liberec, Azorerna074.JPG
162-Duplicate00001.JPG
1 104.jpg
1 108.jpg