SANKT PETERSBURG

AVRESA: resan slutförd     RESELÄNGD: 4,5 dygn      PRIS: 665 €/person i dubbelrum      ENKELRUMSTILLÄGG: 75 €

Sankt Petersburg är en av världens vackraste städer och var avsedd att bli — och blev snart — Rysslands "fönster åt väst", ett ryskt centrum för moderna västerländska idéer. Under hela tsartiden förblev den en mer europeisk stad än någon annan i den ryska delen av imperiet, både i arkitektur, kulturell atmosfär och livsstil. Känn historiens vingslag i tsarernas gamla huvudstad med gyllene spiror, kupoler, magnifika palats, gröna parker, raka avenyer, kanaler och broar. Den är underbart vacker, denna stad vid floden Neva. Poeter har besjungit den och konstnärer har präglat den.

 

Dag 1 - 8.8  onsdag
Mariehamn – Helsingfors
Uppsamlingen börjar klockan 22.30 i Saltvik. Kl. 23.55 avgår Silja Symphony till Helsingfors, biljetterna och nyckelkort delas ut i terminalen, vi bor i dubbelhytter.

 

Dag 2 - 9.8 torsdag
Helsingfors – St Petersburg 360 km
Innan ankomsten till Helsingfors kl. 9.55, serveras sjöfrukost i matsalen. Efter ankomst till Helsingfors samlas vi i bussen för resa mot St Petersburg. Vår resa går via Borgå, Lovisa och Fredrikshamn. Vi äter lunch på den finska sidan innan vi passerar den ryska gränsen vid Vaalimaa. Vi forstätter över Karelska näset och förbi Viborg till St Petersburg. Beräknad ankomst till vårt 4-stjärniga hotell Ohtiskaja är kl. 18.00. Vi får våra rum och hinner vila lite före middagen kl. 20.00.

 

Dag 3 - 10.8 fredag
St Petersburg 70 km
Riklig bufféfrukost innan vi kl. 10.00 åker ut på vår mycket spännande och innehållsrika stadsrundtur. Våra svensktalande guider Marina och Olga kommer att visa oss fantastiska platser i sin stad. Vi får också höra stadens historia, om hur Peter den store planerade staden och hur hans gemål Katarina såg till att allt blev enligt planerna. Vi kommer också att besöka Nikolajkatedralen, åka längs huvudgatan Nevskij Prospekt, Palatstoget med Generalstaben, Admiralitetet, kyrkan på blodet mm. Lunch äter vi kl. 13.00 i en restaurang i centrum.  Efter det besöker vi det fantastiska Vinterpalatset (Erimitaget) med sina överdådiga salar och fantastiska konstverk. Gemensam buffémiddag på hotellet.

 

Dag 4 - 11.8 lördag 
Bufféfrukost innan vi åker ut till Peterhof. Detta är en unik anläggning med parker, palats och fontäner. Peterhof var tsarernas sommarpalats och jämförs med Versailles. Vi promenerar i parkerna och imponeras av de spektakulära fontänerna (över 150 st) Efter att vi upplevt denna prakt åker vi tillbaks till St Petersburg för lunch på en trevlig rysk restaurang. Efter lunchen fortsätter rundturen,  med besök i den mäktiga Isakskatedralen, den 3:e största i världen. Efter allt detta åker vi till vårt hotell och får några timmars vila innan middagen. Kvällen fortsätter med färgsprakande Folklore föreställning, där vi i pausen blir serverade champagne.

 

Dag 5 - 12.8 söndag
St Petersburg – Åbo 540 km Med hungern mättad efter bufféfrukost och väskorna fyllda med ryska souvenirer startar hemresan. Resan går igen via Viborg där vi nu gör ett stopp. När gränspasseringen är avklarad åker vi till Fredrikshamns centrum för lunch. Om tid ges gör vi också ett stopp i Helsingfors innan vi åker till Åbo. Kl. 20.15 avgår Silja Europa till Långnäs. Efter avgång samlas vi i fartygets matsal Buffé Europa. Tillbaka på Åland och Långnäs är vi kl. 00.40 natten mot måndag, trötta men med oförglömliga minnen från St Petersburg.

 

Hotell i St Petersburg
Hotell Okhtinskaya    www.hotel-rn.com    Adress: 4 Bolsheokhtinsky prospekt    Tel: +46 (0)85 025 2028
Hotellet är 4-stjärnigt och ligger i centrala St.Petersburg, nära Smolny institutet  och  sommarträdgården.

Alla rum har luftkonditionering, balkong, bad/duch, wc, tv & radio.
Hotellet har 2 restauranger, bar, lounge, pool och SPA-avdelning med olika behandlingar. 

Totalt 294 rum. I hotellet finns också presentbutiker/tidningskiosker.

Ingår i priset:

Bussresa i helturistbuss under hela resan
Upphämtning och hem körning  på Åland huvudvägen Saltvik – Mariehamn
Färjresor Mariehamn – Helsingfors inklusive 2 bädds hytter, Åbo – Långnäs
3 nätter på 4-stjärnigt centralt beläget hotell i St Petersburg
4 frukost, 2 luncher, 3 middagar
Rundturer med lokal svenskspråkig guide i St Petersburg
Entré till Nikolajkatedralen, Vinterpalatset, Peterhof (park med fontäner) & Isaakskatedralen
Folklore med servering i pausen (champagne) 
Chaufförens tjänster

 

Ingår inte: Viseringskostnader