SKIDRESA TILL SIERRA NEVADA

AVRESA: resan genomförd   RESELÄNGD: 9 dygn      PRIS: 1350 €      ENKELRUM: + 240 €

 

 

Skidorten Sierra Nevada, med samma namn som bergskedjan, ligger i Andalusien i södra Spanien med Granada som närmaste stad. Här finns ett tjugotal toppar på över 3000 m ö h. Byn ligger i sydligt läge på cirka 2100 meters höjd, skyddad av bergskedjans näst högsta topp finns här god snötillgång och soltimmarna är många! Sierra Nevada passar alla, vi bor bekvämt på ett modernt hotell nära till restauranger, butiker och nattliv, 100 meter till skidlift. Resans sista nätter bor vi i livliga Fuengirola, med direkt närhet till medelhavet och allt där till.

 

Dag 1, lördag 18.2

Åland - Malaga

Vi reser med morgonbåten och fortsätter till Arlanda. Vi flyger med Norwegian kl. 13.05 till Malaga. Vår buss väntar för transfer till Sierra Nevada dit vi kommer till en sen middag. Vi bor centralt vid liften.

Dag 2-7, söndag - fredag 19-24.2

Sierra Nevada

Vi har 6 hela dagar skidåkning. Talar vädrets makter eller eget intresse för annat erbjuder närheten till Granada eller Alhambra på ypperliga utflyktsmöjligheter. Sierra Nevadas ca 120 nedfarter och trettiotal liftar har något som passar alla skidåkare. Trivs man bäst utanför de preparerade pisterna finns via liftsystemet generösa offpist alternativ om snölagret tillåter. Normalt är det säsong från december till april, den höga höjden tillsammans med en av Europas vassaste snökanonanläggningar bidrar till att Sierra Nevada är snösäkert. Området anses ändå ha relativt låg lavinrisk.

 

Dag 8, lördag 25.2

Sierra Nevada - Fuengirola

Vi packar ihop våra skidpåsar och rullar ner mot solkusten. I Nerja besöker vi den välkända Europas balkong med storslagen utsikt över Medelhavet. Vi fortsätter via Malaga till Fuengirola där vi bor centralt. Eftermiddagen ägnar vi åt shopping och promenad längs den sju kilometer långa strandpromenaden. Middag på lokal restaurang, därefter skön sömn.

Dag 9, söndag 26.2

Fuengirola - Stockholm

Frukost och transfer till flyget som avgår kl. 11.45. Efter ankomst till Arlanda, samling i bussen för avresa till kvällsbåten som tar oss till Åland.

 

RESEFAKTA

Datum

17-26 februari 2017, 9 dagar

Resans pris

Per person från Mariehamn 1.350 €, enkelrumstillägg 240 €

 

I priset ingår

Norwegians reguljärflyg och flygskatter

Logi i dubbelrum 

9 frukost, 2 middagar

Liftkort 6 dagar

Bussstransfer i Spanien enligt programmet

Chaufförs- och reseledartjänster

 

I priset ingår inte

Måltidsdrycker

Reseförsäkring

Skidutrustning på flyget tur/retur 70 € / kolli à 20 kg

Eventuell hyra av skidutrustning

 

Bra att veta

Giltigt pass eller EU-identitetskort behövs

Se över ditt försäkringsskydd

Valuta under hela resan är Euro

Specialresevillkor gäller

 

Resan arrangeras i sammarbete med Oravais Trafik Vasa