SPANSKA SOLKUSTEN

Almuñécar på Costa Tropical

 

I Almuñécar finns det mycket att göra och du kan själv forma din vistelse och reslängd på det sätt som passar dig bäst. Oberoende om du är ute efter lata dagar i solen eller en aktiv semester med rikt utbud av aktiviteter och kultur är detta resmålet för dej.

 

Almuñécar, med sina 27 000 innevånare, sägs vara en av de mest genuina orter på den spanska medelhavskusten. Innevånarnas avslappnade levnadssätt smittar lätt av sej och på de mysiga barerna och uteserveringarna är det mest spanska som hörs. Almuñécars gamla stad är intakt och de smala kullerstensgränderna ligger som de gjorde på medeltiden. Romare, fenicier, morer, greker och kristna har alla varit med och format denna vackra stad. Sierras Nevadas höga toppar utgör en vacker fond och skyddar staden från kyliga nordanvindar.

 

Almuñécar erbjuder sina gäster ett mikroklimat unikt för Europa och här växer tropiska frukter som till exempel mango, cherimoya och bananer. Att sitta på balkongen och njuta av de lokalt odlade apelsinerna, avokadon eller jordgubbarna är en njutning för både kropp och själ.

 

På vårt hotell är det lätt att träffa nya vänner och stämningen blir lätt familjär. På taket finns det uppvärmd pool och på rummen finns svenskspråkig TV kanal. Det finns också ett litet SPA som erbjuder olika behandlingar.

Nere i Almuñécar erbjuds olika utflykter med mini buss och guide upp till 5 utflykter i veckan. Det finns cirka 20 olika utflyktsmål som varieras under vistelsen. Några av utflyktsmålen är Granada med sitt fantastiska palats Alhambra, Malaga med Picasso museet i gamla stan och shopping, Nerja med Europas balkong och droppstensgrottorna, Gibraltar med guidad rundtur och shopping, Ronda med tjurfäktningsarenan och sina spektakulära klippavsatser, Flamenco med riktig spansk lunch, besök på fruktgård med frukttapas och mycket mer. Varje fredag är det stor marknad i stan. Nya utflyktsmål tillkommer efter hand.


Utöver mina egna utflykter finns det givetvis mycket saker man kan göra på egenhand. Omgivningen är vacker och kuperad med lättillgänglig vandring och cykling. Längs strandpromenaden finns det flera utegym, boule spelas nästan varje dag, det erbjuds dykturer, många gäster brukar spela golf, åka till Malaga eller Granada och titta på storlagen fotboll. Till och med skidåkning i Sierra Nevada är ett alternativ.

 

 

Transport till och från Spanien


Jag hjälper till att boka Norwegian (mot avgift 4 €). Enklast är att flyga t/r till Malaga. Norwegian avgår bland annat från Arlanda, Göteborg, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. Vill ni ordna nerresan själv går detta givetvis också bra.

 

 

I priset ingår

 

Övernattning på 4-stjärnigt hotell med frukost- och middagsbuffé varje dag.

Transport till och från Malaga flygplats,  för vistelse längre än 8 dagar, annars 20€ t/r.

Stadsvandring i Almuñécar. Reseledare som är på plats under hela vistelsen.

 

 

I priset ingår inte


Transport till och från Spanien, utflykter

 

 

Välj det paket som passar dig bäst

 

1 vecka: 395 euro per person i dubbelrum, 520 euro per person i enkelrum
 
2 veckor: 715 euro per person i dubbelrum, 965 euro per person i enkelrum
 
3 veckor: 1030: euro per person i dubbelrum, 1410 euro per person i enkelrum
 
4 veckor: 1315 euro per person i dubbelrum, 1820 euro per person i enkelrum
 
5 veckor: 1610 euro per person i dubbelrum, 2240 euro per person i enkelrum
 


Tillägg julveckan:

50 euro, priset inkluderar 2 rikligare middagar 24 & 25 december.


Tillägg nyårsveckan:

95 euro, priset inkluderar stor galamiddag (7 rätter) inklusive fri bar & dansmusik.

 

Temaveckor kommer att arrangeras under säsongen, fråga vid bokning om dessa.

 

 

Hotellfakta


Hotell Bahia de Almuñécar – 4 stjärnor
Avenida Juan Carlos 1, 18690 Almuñécar
www.hotelbahiaalmunecar.com
Telefon: +34 958 631 100

 

Hotellet ligger vid gamla stan, 250 från stranden. 102 dubbelrum med värme och air-condition. Rummen har TV med svensk kanal, telefon, säkerhetsfack, balkong mot sydväst, bad/dusch & hårfön. Hotellet har lobbybar, restaurang, uppvärmd pool, internet & spa. Mot förfrågan kan andra hotell erbjudas.

 

20181106_161345.jpg