GENOMFÖRDA RESOR

Här hittar du ett urval av tidigare resor som arrangerats av Res med Göran.

Låt dig inspireras och hör gärna av dig om du har några frågor eller idéer.

TOSCANA

AVRESA: resan genomförd   RESELÄNGD: 10 dygn

 

Toscana räknas av många till ett av de vackraste landskapen i Italien. Det toscanska köket är känt över hela värden, liksom regionens fina viner från Cianti. På denna resa kommer vi att få uppleva mycket av allt som gjort Toscana så uppskattat.

IRLAND & SKOTTLAND

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 8 dygn

 

Välkommen med på en höstresa som tar oss till Irland och Skottland. Två mycket spännande och vackra länder står som värdar för vår resa. Vi får uppleva ett unikt program som bjuder på det mesta; vacker natur, en båtfärd på havet, intressanta städer och kulturen av två länder.

MAINAU - HOLLAND MED BLOMSTERTÅGET

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 9 dygn

 

Snöklädda alper, blomsterön Mainau, natursköna Bodensjön, Schwarzwald, Holland med Amsterdam, Blomstertåget, Blomsterauktion och Keukenhof. Välkommen att möta våren och blomsterprakten! Vi bor vid stranden av Bodensjön & upplever mycket i Tyskland och Holland.

SANKT PETERSBURG

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 5 dygn

 

Rysslands näst största stad Sankt Petersburg är ett levande konstverk med praktfull arkitektur och enastående konstmuseer. Här möts det gamla från öst med det moderna från väst. Upplev stadens utbud av palats, katedraler och museer. St. Petersburg har något för alla.

ISTANBUL

AVRESA: resan genomförd   RESELÄNGD: 6 dygn

 

​Istanbul är en härlig blandning av Europa och Asien. Här finns ungefär 30 moskeer, men också synagogor och kristna kyrkor. I den gamla och välbevarade Basaren med sina många affärer sjuder det av liv. I närheten finns kryddbasaren, med alla sina exotiska dofter. Vårt hotell, Askoc Hotel, är beläget i närheten av Blå Moskén.

VANDRINGSRESA TILL SPANIEN

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 9,5 dygn

 

Vi vandrar längs Medelhavets vackra stränder, på höjder med vacker utsikt över hav och berg, genom nationalparker med chans att se stenbock. Vi njuter av behagligt klimat och badar i Medelhavet och hotellets uppvärmda pool. Vi tar del av intressant historia och kultur, blir serverade god mat och rycks med i eldig Flamenco dans.

MED BUSS GENOM EUROPA

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 16 dygn

Två hela dagar i metropolen Paris och en dag i spanska Bilbao innan vi åker vidare till Almuñécar. En plats som är perfekt för dig som vill njuta av underbar natur, lugn, skönhet och genuin Andalusisk kultur och tradition. Ta chansen och kom med på en unik resa till Spaniens sol!

ANDALUSIEN

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 9 dygn

 

Andalusien är Spaniens hjärta. Ingen annanstans i landet hittar vi en så spännande historia och en levande själ som här. Kulturen är präglad under många tusen år av olika folkslag som fenicier, greker, romare, morer, zigenare, som alla har varit med och påverkat den färgrika sydspanska kulturen. Under hela resan bor vi bekvämt på 4-stjärniga hotell med centralt läge.

SKOTTLAND

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 8 dygn

 

Storslagna vildmarksområden med bergstoppar, vidsträckta ljunghedar och porlande vattendrag. Slott, säckpipor, sägner, romantik, whisky och kiltar. Upplev det genuina Skottland på denna resa som tar oss till Edinburgh, Aviemore, Loch Ness och Englands natursköna Lake District.

 

RUNDRESA I PORTUGAL

AVRESA: resan genomförd   RESELÄNGD: 8 dygn

Med sitt milda klimat, många soltimmar, fina stränder, långa historia, rika kulturliv och vackra natur är Portugal ett perfekt Resmål året runt. Landet har de äldsta gränserna i Europa med ett unikt kulturav där tradition och moderniteter blandas i en perfekt balans. Den goda maten, fina viner och trevliga mäniskor gör Portugal till ett resmål av högsta kvalité.

LIGURIEN MED LAGO MAGGIORE OCH CINQUE TERRE

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 9 dygn

 

Vackert omgiven av Alperna i norr ligger Italiens näst största sjö Lago Maggiore. Vi inleder resan med 2 dagar vid denna ljuvliga skönhet. Resan avslutas i nord Italiens ledande stad, Milano, som bjuder på lyxig shopping och den vackra katedralen Duomo.

OKTOBERFESTEN I MUNCHEN

AVRESA: resan genomförd  RESELÄNGD: 6 dygn

 

​Vi ger dig möjlighet att delta i 2016 års Oktoberfest i München. Oktoberfesten är en över 200 år gammal tradition med mycket öldrickande. Nu är det dags att plocka fram tyrolerhatten och besöka ölälskarens paradis. 17 september börjar den fest som fått titeln "världens största folkfest."

SLOVENIENS SMULTRONSTÄLLEN

AVRESA: resan genomförd   RESELÄNGD: 8 dygn

 

En resa med stort innehåll och fina hotell. Vi får uppleva det natursköna Slovenien med blommande gröna dalar, vackra sjöar och de Julianska alperna. Bland resans guldkorn finner vi charmerande Bled med sjön, kyrkan och slottet, den lilla nätta huvudstaden Ljubljana, Lipizzanerhästar, Postojnagrottorna samt vinprovning för att nämna några. Välkommen!

SKIDRESA TILL SIERRA NEVADA

AVRESA: resan genomförd   RESELÄNGD: 9 dygn

Skidorten Sierra Nevada ligger i Andalusien i södra Spanien med Granada som närmaste stad. Byn ligger i sydligt läge på cirka 2100 meters höjd. Här finns god snötillgång och soltimmarna är många! Resans sista nätter bor vi i livliga Fuengirola, med direkt närhet till medelhavet och allt där till.

GRAN CANARIA - PLAYA DEL INGLÉS

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 9,5 dygn

Ett detaljerat dagsprogram för resan publiceras inom kort!
Klicka på "Läs mera" nedan för prisuppgifter.

JULRESA GENOM EUROPA

AVRESA: resan genomförd   RESELÄNGD: 15 dygn

 

​En annorlunda resa där vi åker buss genom Europa till spanska Costa Tropical och charmiga Almuñécar. Här kan du fira jul och/eller nyår i sol, bad och värme! Du stannar så länge du önskar och flyger sedan snabbt och bekvämt hem från Malaga direkt till Arlanda.

VANDRINGS- & KULTURRESA TILL SLOVENIEN

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 7,5 dygn    PRIS: 1390 euro

 

Denna resa bjuder på ett unikt reseupplägg – Flyg från Mariehamn via Helsingfors till Ljubljana tur och retur. Med buss fortsätter vi till Sloveniens vackraste område, de Julianska alperna och orten Bled. Här möter vi alper, bergssjöar, slott och kloster, kultur och god mat.

CORVARA

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 9,5 dygn    PRIS: 1595 euro

 

Corvara har en lång vandringshistoria och hit lockades vandrare redan i slutet av 1700 talet. På dagarna vandrar vi på höjder över 2000 meter mellan grönskande blomsterängar, karga klippor och vackra alpsjöar. Kvällarna avnjuts genom hotellets spaavdelning, god mat och dolomiternas ”Alpenglow”.

RHEN & MOSEL OCH BENELUXLÄNDERNA

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 9 dygn    PRIS: 1485 euro

 

En resa med unikt upplägg och stort innehåll. Först besöker vi två av Europas vackraste floddalar, Rhendalen och Moseldalen. Resan fortsätter till Storhertigdömet Luxemburg, ett av de tre Beneluxländerna vi upplever. Vidare till Belgien och huvudstaden Bryssel. Som avslutning på resan får vi även se Holland och kanalernas stad Amsterdam. 

KROATIEN

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 8,5 dygn    PRIS: 1490 euro

 

En härlig höstresa till några av de vackraste och mest välbevarade pärlorna vid Adriatiska havet. Välkommen med på en otroligt innehållsrik resa, vi besöker bland annat Dubrovnik, Budva i Montenegro, Mostar, Split, Krka nationalpark och mycket mer. 

NYÅR I ALMUNECAR

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 12 dygn    PRIS: 1155 euro

 

​Fira nyår nere i Spanien med sol, bad och värme! Vi lovar en trevlig vistelse vid Medelhavet i genuina Almuñécar. En riktig spansk pärla med spanska traditioner och behaglig prisnivå. Här möts vi av vänliga människor och bra atmosfär, livfulla marknader och smakfullt vin och Tapas.

20180515_103910.jpg
SKOTTLAND

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 9 dygn    PRIS: 1820 euro

 

​Skottland - historia, kultur och whisky! Upplev det genuina Skottland på denna resa som tar dig till Högländerna, Loch ness & Loch lomond, Isle of Skye, Glasgow och Edinburgh. Vi flyger bekvämt till och från Mariehamn.

MALAGA I ADVENTSTID

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 5 dygn    PRIS: 590 euro

En trevlig adventsresa till en av Europas mest expansiva och spännande städer. Frågar man spanjorerna var de helst vill bo om de fritt får välja blir svaret Malaga. Här återfinns ett rikt kulturutbud, en charmig stadskärna, många museer och långa stränder. Ja, listan kan göras lång. Under vår resa är staden julpyntad och julmarknaderna pågår som bäst.

FLODKRYSSNING PÅ MOSEL & RHEN

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 7 dygn    PRIS: 1395 euro

Kryssning på två av Europas vackraste floddalar med MS Monet. Vi upplever Trier, Cochem, Koblenz, Mainz, Lorelei klippan och Strasbourg. All inclusive-paket.

VANDRINGSRESA TILL ÖSTERRIKE

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 8 dygn    PRIS: 1395 euro

 

Till Österrikes mycket uppskattade förbundsland Tyrolen och populära Zillerdalen åker vi första veckan i september. Här ligger byn Mayrhofen i en solig och vindskyddad dal omgiven av majestätiska berg. Det är här vi kommer att tillbringa veckan i ett vandringsparadis utan motstycke.

warszawa 2.jpg
POLEN MED WARSZAWA, KRAKÓW & ZAKOPANE

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 7 dygn    PRIS: 1165 euro

 

En spännande resa till Polens två största städer och Zakopane. Vi inleder med 2 nätter i huvudstaden Warszawa och fortsätter med 3 nätter i underbara Kraków som är upptagen på Unescos världsarvslista. Följ med på en innehållsrik och förmånlig höstresa. Vi flyger bekvämt från Mariehamn tur/retur via Helsingfors till Warszawa och hem från Kraków.

20190729_130303.jpg
GOLF & SPARESA TILL PÄRNU

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 5,5 dygn    PRIS: 700 euro

Upplev en trevlig SPA och Golfresa till Estland. Vi spelar på de fina Linksbanorna Pärnu Bay Golf Links och White Beach Golf. Vi bor på fina SPA Tervis hotell där vi kan njuta av välgörande behandlingar. Kom med och upplev en förmånlig resa med hög klass. 

FIRA JUL UNDER SPANIENS SOL

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 12 dygn    PRIS: 990 euro

 

​Fira jul nere i Spanien med sol, bad och värme! Du får 10 hela dagar nere i den levande staden Almuñécar vid Medelhavet. En riktigt genuin stad med en gammal stadsdel, trevliga människor och bra atmosfär. Det är tryggt och utan stress och livet flyter på ett charmigt spanskt vis.

SPANSKA SOLKUSTEN

VÄLJ DET PAKET SOM PASSAR DIG BÄST    PRIS: från 395 euro

 

Resor till Spanska solkusten, med avgångar varje vecka från december 2019 till mitten av april 2020. En härlig semester till gemytliga Almuñécar som erbjuder sina gäster tropisk växtlighet, långa ständer och inte minst, en spännande historia. Så oberoende om du är ute efter lata dagar i solen eller en aktiv semester med rikt utbud av aktiviteter och kultur är detta resmålet för dej.

20180913_153511.jpg
HÄLSO- & REKREATIONSRESA TILL PÄRNU

AVRESA: Välj bland flera datum med start i april!    RESELÄNGD: 5,5 dygn    PRIS: 625 euro

 

Friskvård i ordets bästa och vidaste betydelse får du av en vistelse på badhotellet Tervis i Pärnu. Här fylls dagsschemat med uppgifter som alla går ut på att mjuka upp, träna, slappna av och sköta om sin kropp. Och tänk hur mycket bättre man kan börja må, utan att själv veta om behovet. Perfekt resa även för barnfamiljer!

HOLLAND MED BLOMSTERTÅGET

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 6 dygn    PRIS: 1280 euro

 

Att möta våren i Holland har varit populärt under en lång tid. I Keukenhof parken är tulpanerna, hyacinterna och liljorna en fröjd för ögat. Vi får beundra de färggrant blomprydda vagnarna i Blomstertåget. Vi bekantar oss också med huvudstaden Amsterdam samt regeringssätet Den Haag.

TÜRI BLOMSTER & TRÄDGÅRDSMARKNAD I ESTLAND

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 2 dagar och 3 nätter    PRIS: 325 euro

 

I flera årtionden har högtiden för trädgårdsarbeten i estniska trädgårdar börjat med Blomstermarknaden i Türi. Trädgårdsfirmor, plantskolor och enskilda trädgårdsmästare som ställer ut på marknaden har många fina erbjudanden där alla trädgårdsentusiaster kan hitta någonting för sin trädgård. Vi njuter också av en avkopplande stund på spa och hinner med lite shopping för den som önskar.

PASSIONSSPELEN I OBERAMMERGAU 2020

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 8 dygn    PRIS: 1960 euro

 

Denna resa innehåller mycket av det som gjort Österrike till ett populärt turistmål. Vi upplever kejsarstaden Wien, natursköna Salzkammergut med St:Wolfgang, musikens Salzburg och Tyrolens huvudstad Innsbruck. Vi flyger tur/retur med Finnair för att få mera tid att uppleva Centraleuropa.

KRYSSNING PÅ RHEN

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 8 dygn    PRIS: 1555 euro "all inclusive"

 

En omtyckt resa där vi upplever Alsace och Tyskland på romantiska Rhendalen ombord på moderna M/S France. Resan bjuder på fantastiska landskap med milsvida vinodlingar, historiska städer och riddarborgar. Vi besöker vackra korsvirkes byar och charmiga städer. Vi flyger bekvämt från Arlanda till Frankfurt tur och retur.

ALMUNECAR VID COSTA TROPICAL

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 11 dygn    PRIS: 955 euro

I Almuñécar finns mycket att göra och du kan själv forma din vistelse på det sätt som passar dig bäst. Oberoende om du är ute efter lata dagar i solen eller en aktiv vistelse med rikt utbud av aktiviteter och kultur är detta resmålet för dig.

RES NÄR DU VILL

Res när du vill är ett nytt, mycket prisvärt, koncept. Ni reser själv, när ni vill, men får ändå fördelarna med vad en erfaren researrangör kan erbjuda. Res med Göran har genom åren skaffat många goda kontakter och priser som är svårslagna. Bokningarna, flyg, hotell, rundturer med mera görs av Göran Sundqvist Travel Partner - så det enda du behöver göra är att resa iväg och njuta.

 

Resor till Spanien, Budapest och Pärnu.