TOSCANA

AVRESA: resan genomförd     RESELÄNGD: 10 dygn      PRIS: 1565 €      ENKELRUM: + 195 €

​Toscana räknas av många till ett av de vackraste landskapen i Italien. Det toscanska köket är känt över hela värden, liksom regionens fina viner från Cianti. På denna resa kommer vi att få uppleva mycket av allt som gjort Toscana så uppskattat. Vi besöker Florens, Pisa, San Gimignano med flera kända städer. Vi njuter av landskapets omväxlande och vackra natur, med olivlundar och vinodlingar. Vi bor en natt i Milano och 7 nätter på fina Grand hotell i badorten Viareggio känd för sina fina jugendvillor. Hotellet är beläget direkt vid havet och den kritvita långa sandstranden.


Dag 1  Mariehamn – Arlanda 
Vi reser med kvällsbåten till Sverige. Transport från båten till Arlanda. Vi sover i natt på hotell vid Arlanda flygplats.

Dag 2  Arlanda – Milano – Viareggio
Tidig frukost på hotellet. Vi flyger reguljärt från Arlanda till Milano (flygtider meddelas senare). Här möter vår buss som på vackra vägar för oss söderut till Toscanas Riviera och vårt anrika hotell Grand Hotell för 7 nätter.

Dag 3 – 8 i Viareggio
Viareggio är känt för karnevalen i januari men den är också en mycket populär semesterort belägen vid den 35 kilometer långa ”Toscanska Rivieran”. Behagligaste klimatet för oss nordbor att resa hit är april, maj eller september, oktober. Dagstemperaturen är då cirka 20 grader och havet är behagligt varmt.Här kan man vara så aktiv man själv känner, lata dagar på stranden eller följa med på våra välordnade och spännande utflykter.

 

Fyra dagsutflykter kommer att arrangeras:

 

Tur 1

Florens heldag. Vi startar efter frukost med vår buss och åker drygt en timme till en av världens främsta konststäder. Vid floden Arno bland gröna kullar och knotiga olivträd ligger Florens med alla sina konstskatter och palats, sina affärer och sin medeltida stadskärna. Vi möts av en svensktalande lokalguide som vandrar med oss i ca 2 timmar och visar de ståtliga kyrkorna och renässanspalatsen som dominerar stadsbilden. Efter att själen och köplustan fått sitt är det bara att slå sig ner på närmaste Piazza och njuta av en Caffé correto, spetsad med likör och en bit Castagnaccio, en kaka gjord på kastanjemjöl. Tidigt på eftermiddagen är vi tillbaka till vårt hotell där ett skönt bad i poolen eller havet kanske lockar. Preliminärt pris 40 €
 

Tur 2

Lucca och Pisa ¾ dag. Vi har bara 30 minuters bussresa till Lucca. Stan är omgiven av en intakt stadsmur från 1500-talet. Vi gör en stadspromenad i gamla staden som härstammar från år 180 f.Kr. Det regelbundna rutmönstrade gatsystemet är också från den tiden. Vi beundrar katedralen San Martino från 1000-talet och stadens elliptiska huvudtorg Piazza Mercado där en gång den romerska amfiteatern låg. Vi fortsätter den korta bit vi har till Pisa där den givna huvudattraktionen är Domkapellet, Dumo och det lutande tornet på Pisas Campo dei Miracoli. Vi får också tid att vandra runt i gamla staden eller njuta av lunch på någon av de många trevliga restaurangerna som finns här. Pris 35 €

Tur 3

​Siena och San Gimignano heldagstur. Detta blir den längsta av turerna. Vi har ca. 2 timmars bussresa till Siena vars solfjäderformade torg Piazza del Compo dominerar staden och anses vara ett av Europas absolut vackraste torg. Runt torget finns många av stadens sevärdheter. Vi missar inte att se Duomo i romersk-gotisk stil, som räknas till en av Italiens praktfullaste katedraler. Som avslutning på dagen stannar vi till i San Gimignano känd för sina mycket speciella torn. Idag finns 13 stycken kvar. Staden är också känd för sitt vackra läge uppe på en klippa samt för sina fina viner. Pris 40 €

Tur 4

Detta blir en tur för våra smaklökar. Vi åker till en liten vingård där den svenska värdinnan tar väl hand om oss. Vi vandrar först runt i familjens vin- och oliv odlingar då vi får berättat för oss om framställning av vin och olivolja. Därefter blir vi serverade en god lunch med många Toscanska specialiteter och tillhörande vinprovning. Vi får också möjlighet att köpa vin med oss från gården. Pris 35 €

Dag 9  Viareggio – Stockholm
Efter en mycket innehållsrik och omväxlande vecka i Toscana är det dags att resa hemåt. Efter frukost kör vi norrut mot Milano och flygplatsen Malpensa varifrån vi flyger SAS via Köpenhamn till Arlanda. Flyget avgår kl. 20.00 och till Arlanda anländer vi kl. 23.55. Vi övernattar igen på hotell vid Arlanda.

Dag 10  Arlanda - Åland
Frukost på hotellet, därefter möts vi av bussen som kör oss till färjan i Kapellskär som avgår kl. 12.00 för att tidig eftermiddag åter komma hem efter en givande resa.

Vårt hotell under vistelsen i Viareggio är Grand Hotell Royal
Lungomare Carducci 44. 55049 Viareggio LU

Tel: +39 0584 45151/2
www.hotelroyalviareggio.it


Hotellet har rum åt alla fyra väderstreck. Rummen mot norr har utsikt delvis mot havet men fram för allt mot Berskedjan Alpi Apuane. Rummen som vetter mot öster har utsikt mot trädgården och Viareggios Pinje skog samt bergskedjan Alpi Apuane. Rummen mot söder har delvis utsikt mot havet och staden. Rummen mot väster har havsutsikt. Vi kan inte påverka vilka rum vi tilldelas, men mot ett tillägg på 110 € per dubbelrum (hela vistelsen) garanteras ni rum mot väster. Önskas detta plussar du på denna summa på slutbetalningen, (gäller inte enkelrum).

I priset ingår:


   Transporter Åland – Arlanda tur/retur
-    Reguljärflyg med SAS Arlanda – Milano tur/retur
-    Logi i dubbelrum 9 nätter
-    7 frukost och 7 middagar
   Bussresa i luftkonditionerad turistbuss
   Reseledarens och chaufförens tjänster

I priset ingår inte:


   Reseförsäkring
   Måltidsdrycker