TÜRI BLOMSTER & TRÄDGÅRDSMARKNAD I ESTLAND

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 2 dagar och 3 nätter     PRIS: 325 euro

 

BLOMMOR

SPA

OCH

SHOPPING

I flera årtionden har högtiden för trädgårdsarbeten i estniska trädgårdar börjat med Blomstermarknaden i Türi. Trädgårdsfirmor, plantskolor och enskilda trädgårdsmästare som ställer ut på marknaden har många fina erbjudanden där alla trädgårdsentusiaster kan hitta någonting för sin trädgård. Vi får också möjlighet att njuta av en avkopplande stund på spa och hinner med lite shopping och kultur i Tallinn för den som önskar.

 

Dag 1, lördag 16 maj

Bussen startar från Kroklund kl. 23.20 (fredag kväll) och kör till Mariehamn. Vi reser med Tallink från Mariehamn kl. 01.00 natten mellan fredag och lördag. Övernattning i 2-bäddshytter. Före ankomst till Tallinn kl. 10.00 äter vi frukost i fartygets matsal. Efter avklarade formaliteter samlas vi i bussen för resa till Türi dit det är 105 km. Resan tar ca.1,5 timmar och vi är framme vid 12-tiden. Vi tillbringar hela dagen på marknaden i Türi.

Redan i flera årtionden har högtiden för trädgårdsarbeten i estniska trädgårdar börjat med Blomstermarknaden i Türi, längs Kalevigatan. I år för 42:a gången. Trädgårdsfirmor, plantskolor och enskilda trädgårdsmästare som ställer ut på marknaden har många fina erbjudanden där alla trädgårdsentusiaster kan hitta någonting för sin trädgård. Marknaden har även ett underhållningsprogram. Nöjda med vårt besök samlas vi i bussen för avfärd till Tallin. Här checkar vi in på Park Inn Radisson SPA hotell. Middag vid 20-tiden. Ingår inte i priset. Möjlighet att äta på hotellet eller ute på stan där det finns många trevliga restauranger att välja mellan. Reseledaren ordnar gemensam middag för de som önskar

 

Dag 2, söndag 17 maj

Dagen inleds med frukost, härefter har vi många valmöjligheter. De som önskar kan njuta av någon behandling på hotellets fina SPA avdelning. Kl. 12.30 gör vi en frivillig rundtur i Tallinn där vi ser många av stadens berömda Parker och Byggnader. De som hellre vill utforska stadens historiska centrum och fynda på marknader eller i välfyllda affärer kan göra det. Vid 16.30-tiden kör vi ner till hamnen för ombordstigning på fina M/S Victoria I som avgår Kl. 18.00 till Mariehamn. Buffémiddag ombord för den som önskar pris 29€, övernattning i 2 bäddshytter.

 

Dag 3, måndag 18 maj

Vi anländer till Mariehamn kl. 04.50 måndag morgon. Bussen kör samma väg till Kroklund som på ditresan.

Hotell under resan:

Hilton Tallinn Park

Mycket fint 4-stjärnigt hotell

Keutzwaldi 23

10147 Tallinn

+372 630 5333

 

 

I priset ingår:

 

Bussresa

Båtresor tur/retur Mariehamn – Tallinn inklusive 2-bäddshytter (nedre bäddar)

1 natt på Hotell i Tallinn

2 frukost

Chaufförens tjänster

Enkelrumstillägg 1 natt 30 €

Singelhytt t/r 78 €

 

Tillägg för buffé middag på båten 29 €