VANDRING I SPANIEN

AVRESA: resan slutförd      RESELÄNGD: 8,5 dygn      PRIS: 1090 €      ENKELRUMSTILLÄGG: 120 €

Res med Hälsofrämjandet till Spanien och vandra!​Almuñécar ligger75 kilometer öster om Malaga, skyddat från nordliga vindar av Sierra Nevada.  Här bor vi på 4-stjärniga hotell Bahia Almuñécar. Vi vandrar längs Medelhavets vackra stränder, på höjder med vacker utsikt över hav och berg, genom nationalparker med chans att se stenbock. Vi njuter av behagligt klimat badar i Medelhavet och hotellets uppvärmda pool. Vi tar del av intressant historia och kultur, blir serverade god mat och rycks med i eldig Flamenco dans.
 

Dag 1. Söndag 14.10
Avresa med Eckerölinjen kl. 18.30 till Grisslehamn. Med vår buss åker vi till Uppsala och övernattar på First Hotel Linné.

 

Dag 2. Måndag 15.10
Tidig frukost innan avfärd till Arlanda. Norwegian Airlines avgår kl. 07.00 med ankomst till Malaga kl 11.25 lokal tid. Buss transfer till Almuñécar (88km) dit vi kommer lagom till en sen lunch. Vi får våra rum, byter om till vandrings kläder och gör en ca. 2 timmars orienterings vandring i gamla stan.  Ledig eftermiddag i Almunecar före middag på hotellet.

 

Dag 3 - 8. Tisdag – Söndag 16 – 21.10
Almuñecar erbjuder sina gäster tropisk växtlighet, långa stränder och en spännande historia som går tillbaks ända till 800 år före vår tideräknings början.  Almuñecar är perfekt för dig som vill njuta av underbar natur, lugn, skönhet, och genuin Andalusisk kultur och tradition. Under veckan erbjuds minst 5 olika dagsvandringar alla med helt olika naturupplevelser. På vissa av vandringarna åker vi buss till startplatsen för vandringarna, samma gäller efter avslutad vandring för återfärd till hotellet. Några av vandringarna utgår direkt från hotellet. Varje fredag är det stor marknad i stan då man verkligen kan fynda. Om intresse finns görs en kulturutflykt till förslagsvis Alhambra, Ronda eller Gibraltar. Varje dag före middagen har vi möjlighet att bada i Medelhavet eller i hotellets uppvärmda pool.    

 

Dag 9. Måndag 22.10
Frukost innan vi sätter oss tillrätta i bussen som kör oss till Malagas flygplats. Vårt direktflyg till Stockholm avgår 12.10 och är framme på Arlanda kl 16.20. Vi åker vidare till Grisslehamn och några timmar senare är vi hemma på Åland, efter en aktiv och intressant Spanienresa.

 

I priset ingår:
Flygresor: reguljärflyg med Norwegian Stockholm – Malaga tur/retur
7 övernattningar på 4-stjärniga hotell Bahia Almunecar www.hotelbahiatropical.com
1 natt på Hotell Liné i Uppsala
8 Frukostbuffé och 7 Middagsbuffé, alla bussresor i enlighet med programmet
Vandrings/reseledare