VANDRINGSRESA TILL SPANIEN

AVRESA: resan genomförd    RESELÄNGD: 9,5 dygn      PRIS: 1050 €      ENKELRUM: + 120 €

Temavecka med vandring i Spanien

 

Almuñécar ligger 75 kilometer öster om Malaga, skyddat från nordliga vindar av Sierra Nevada. Här bor vi på 4-stjärniga hotell Bahia Almuñécar. Vi vandrar längs Medelhavets vackra stränder, på höjder med vacker utsikt över hav och berg, genom nationalparker med chans att se stenbock. Vi njuter av behagligt klimat och badar i Medelhavet och hotellets uppvärmda pool. Vi tar del av intressant historia och kultur, blir serverade god mat och rycks med i eldig Flamenco dans.

 

Dag 1, lördag 21.2

Avresa med Eckerölinjen kl. 18.30 till Grisslehamn. Med vår buss åker vi till Arlanda och övernattar på hotell.

Alternativt kan ni starta resan torsdagen den 19.2, då avgår flyget 13.05 ingen extra natt vid Arlanda. Detta innebär 1 extra dagar på solkusten.

 

Dag 2, söndag 22.2

Tidig frukost innan avfärd till terminal 5. Norwegian Airlines avgår kl. 07.05 med ankomst till Malaga kl 11.25 lokal tid. Busstransfer till Almuñécar (80km) dit vi kommer lagom till en sen lunch. Vi får våra rum, byter om till vandringskläder och gör en ca. 2 timmars vandring i gamla stan för att bekanta oss med staden.  Ledig eftermiddag i Almuñécar före middagen.

 

Dag 3 - 8, måndag - söndag 23.2 - 1.3

Almuñécar erbjuder sina gäster tropisk växtlighet, långa stränder och en spännande historia som går tillbaks ända till 800 år före vår tideräknings början.  Almuñécar är perfekt för dig som vill njuta av underbar natur, lugn, skönhet, och genuin Andalusisk kultur och tradition. Under veckan erbjuds minst 5 olika dagsvandringar, alla med helt olika naturupplevelser.

 

På vissa av vandringarna åker vi buss till och från vandringarna. Några av vandringarna utgår direkt från hotellet. Varje fredag är det stor marknad i stranden då man verkligen kan fynda. Om intresse finns görs en kulturutflykt till förslagsvis Alhambra, Ronda eller Gibraltar. Varje dag före middagen har vi möjlighet att bada i Medelhavet eller i hotellets uppvärmda pool.     

 

Dag 9, måndag 2.3

Vi äter frukost innan vi sätter oss tillrätta i bussen som kör oss till Malagas flygplats. Vårt direktflyg till Stockholm avgår 12.10 och är framme på Arlanda kl 16.20. Vi åker vidare till Grisslehamn och några timmar senare är vi hemma på Åland, efter en aktiv och intressant Spanienresa.

 

RESEFAKTA

 

Avresa: 21.2, 9,5 dagar

Pris: 1050 €, del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 120 €

 

I priset ingår:

Flygresor: reguljärflyg med Norwegian, Stockholm – Malaga tur/retur.

7 övernattningar på 4-stjärniga hotell Bahia Almuñécar. www.hotelbahiaalmunecar.com

1 natt på Hotell vid Arlanda

8 Frukostbuffé och 7 Middagsbuffé, alla bussresor i enlighet med programmet

Vandrings-/reseledare

 

Resan arrangeras i sammarbete med Oravais Trafik, Vasa