VANDRINGSRESA TILL ÖSTERRIKE

AVRESA: resan genomförd     RESELÄNGD: 8 dygn     PRIS: 1395 €     ENKELRUM: + 180 €

   

 

VANDRINGSRESA TILL ÖSTERRIKE

OCH MÖJLIGHETERNAS MAYRHOFEN

 

Till Österrikes mycket uppskattade förbundsland Tyrolen och populära Zillerdalen åker vi i början av september. Här ligger byn Mayrhofen i en solig och vindskyddad dal omgiven av majestätiska berg.  Det är här vi kommer att tillbringa veckan i ett vandringsparadis utan motstycke. Under sakkunnig ledning vandrar vi i omväxlande miljöer och upplever storslagna naturscenerier. Vandringarna kräver inte elitfysik, alla med god grundkondition och viss vandringsvana kommer att få stor behållning av resan. Denna resa är speciellt anpassad för ”Livsnjutare” och fungerar fint även om du väljer ett lugnare tempo under veckan.

 

Dag 1, fredag 6/9

Mariehamn - Mayrhofen

Vi samlas lördag morgon på flygplatsen i Mariehamn. Kl. 09.50 avgår flyget till Helsingfors där vi är kl. 11.20. Vi har tid för lunch och shopping på Helsingforsflygplats. Finnairs plan till Måunchen avgår kl. 16.15 och framme i München är vi kl. 17.50. Efter flygresan samlas vi i bussen och startar vår resa söderut. Vi kör fina motorvägar runt München, vidare in i Österrike och Zillerdalen. Lagom till en god middag anländer vi till Mayrhofen och vårt fina 4-stjärniga Sporthotel Strass. Bussresa ca. 150 km.

 

Dag 2-7, lördag - torsdag 7/9 - 12/9

Under vandringsveckan kommer vi att erbjudas 5 olika dagsvandringar. En dag är vi lediga från vandringen och då erbjuds möjlighet att komma med på en kulturell utflykt. Vår egen vandringsledare och en lokal vandringsledare kommer att erbjuda stor variation både i längd och naturupplevelser. Zillerdalen bjuder på ett stort urval av vandringar med olika svårighetsgrader. Sammanlagt finns över 200 kilometer vandringsleder. Vi vandrar ofta på 1500 – 2200 meters höjd. Naturupplevelserna bjuder på stor mångfald med hänförande panoramavandringar. Det kommer att vara vandringar längs alpsjöar med unik flora och fauna. Hytte vandring med stopp vid flera ”hyttor” där tyrolska kulinariska maträtter avnjuts. Om vädret tillåter åker vi en av dagarna till Hintertux glaciären i Tuxerdalen och vandrar där. Vid vandringens slut åker vi lift ner igen och ges tid för skön vila på vårt hotell. Sedan väntar fyra rätters middag med meny val.

 

På vårt hotell finns en mycket fin SPA avdelning och utomhus i Mayrhofen finns en härlig badanläggning med äventyrsbad. Att sträcka ut sig i bassängen och låta blicken vila på Alptopparna runtomkring förstärker välbefinnandet.   

 

Dag 8, fredag 13/9

Mayrhofen - München - Åland

Efter en hälsosam och stärkande vecka i Alperna tar vi farväl av Mayrhafen och Österrike. Vi har ca 2 timmars bussresa till München, varifrån vi flyger bekvämt med Finnair kl. 12.10 till Helsingfors, vidare till mariehamn kl. 19.25 där vi landar kl. 20.55 efter en bekväm, behaglig och trevlig resa.

                                                                                     

 

Hotellfakta:

 

Strass Sport & Spa Hotel

Roscher Family

Mayrhofen Zillertal

+43 5285 6705

www.hotelstrass.com

 

Strass Sport & Spa Hotel är ett modernt hotell och ligger mitt i centrum av Mayrhofen vid Penkenbahn. Rummen är rustikt inredda, dusch, WC, hårtork, telefon, radio, TV, Safe och balkong. Hotellet har två restauranger. Hotel Strass Bauernstube serverar typiska tyrolska rätter i klassik Tyrolsk miljö.

 

Sporthotel Restaurant har upplyst stjärnhimmel, vattenfall och vinterträdgård. Maten är inspirerad av lokala och österrikiska traditioner med internationella inslag. Det finns också bar som man kan slappna av i efter middagen. Hotellet har ett exklusivt spa område på 2000 m2 med flera olika bastur, pooler, duschar och terapirum. Möjlighet till massage. Det finns även gym, bordtennis och squashrum.

 

 

Resans pris:

€ 1 395, enkelrumstillägg € 180

 

I priset ingår:

Bussresa i fullt utrustad turistbuss

Flygresor Mariehamn - Helsingfors - München t/r med Norra/Finnair

7 övernattningar på ovan angivna hotell

8 frukost och 7 middagar

Reseledare/vandringsledare under hela resan

 

Extra

Under den lediga vandringsdagen kommer en kulturutflykt att erbjudas. Vi åker till Innsbruck där vi gör en rundtur och får egen tid för shopping. På återresan besöker vi Swarowskis fantastiska Crystal World.

Pris ca. € 40

 

Alternativ

Dagstur till Vipiteno i Italien. Möjlighet till förmånlig shopping.

Bussfärden går över mäktiga Brennerpasset.

Pris ca. € 50

 

20180904_142944.jpg