VANDRINGSRESA TILL ZILLERDALEN

& CHARMIGA MAYRHOFEN

AVRESA: resan slutförd      RESELÄNGD: 9 dygn      PRIS: 1 295 € (vid 30 deltagare)

Till Österrikes mycket uppskattade förbundsland Tyrolen och populära Zillerdalen åker vi i slutet av augusti.  Här ligger byn Mayrhofen i en solig och vindskyddad dal omgiven av majestätiska berg.  Det är här vi kommer att tillbringa veckan i ett vandringsparadis utan motstycke. Under sakkunnig ledning vandrar vi i omväxlande miljöer och upplever storslagna naturscenerier. Vandringarna kräver inte elitfysik, alla med god grundkondition och viss vandringsvana kommer att få stor behållning av resan. Välkomna!


Dag 1 lördag 25/8
Åland – Trelleborg
Vi åker med morgonbåten till Sverige, riklig frukostbuffé ombord. Efter ankomst sätter vi oss tillrätta i vår bekväma buss. Under resan genom Sverige ges information om platser och sevärdheter som passeras. Trevlig underhållning och servering kommer också att erbjudas i bussen. Pauser görs på trevliga platser för lunch och gymnastik. Vid 19.30 tiden åker vi ombord på TT-linjens bekväma båt som under natten för oss till Tyskland. Vi övernattar i dubbelhytter. 

 

Dag 2 söndag 26/8
Travemünde – Mayrhofen
Frukost serveras innan ankomst till Travemünde. Resan fortsätter söderut, städer som Göttingen, Kassel och Nürnberg passeras. Vi får intressant information om Tyskland och även om vad som vi kommer att uppleva under vår vandringsvecka. Beräknad ankomst till vårt fina 4-stjärniga hotell Bucke är kl. 19.00. Välsmakande och riklig middag serveras i hotellets restaurang.

 

Dag 3 – 8 måndag 27/8 – lördag 01/9
Under vandringsveckan kommer vi att erbjudas 5 olika dagsvandringar. En dag är vi lediga från vandringen och då erbjuds möjlighet att komma med på en kulturell utflykt. Vår egen vandringsledare och en lokal vandringsledare kommer att erbjuda stor variation både i längd och naturupplevelser. Zillerdalen bjuder på ett stort urval av vandringar med olika svårighetsgrader. Sammanlagt finns över 200 kilometer vandringsleder. Vi vandrar ofta på 1500 – 2200 meters höjd. Naturupplevelserna bjuder på stor mångfald. Hänförande panoramavandringar med utsikt över mer än 70 bergstoppar på över 3000 meters höjd. Det kommer att vara vandringar längs alpsjöar med unik flora och fauna. Hytte vandring med stopp vid flera ”hyttor” där tyrolska kulinariska maträtter avnjuts. Om vädret tillåter åker vi en av dagarna till Hintertux glaciären i Tuxerdalen och vandrar där. Vid vandringens slut åker vi lift ner igen och ges tid för skön vila på vårt hotell. Sedan väntar fyra rätters middag med meny val.  

 

Dag 9 söndag 02/9
Mayrhofen – Travemünde
Efter en hälsosam och stärkande vecka i Alperna tar vi farväl av vår ”favoritort” Mayrhofen och Österrike. Vi har endast 1,5 timmes bussresa till München, varifrån vi flyger kl. 13.15 med förstklassiga Lufthansa till Arlanda där vi landar kl 15.20.  Härifrån åker vi till Grisslehamn och snart är vi hemma igen på Åland efter en mycket vacker och ”hälsosam” resa.


Vårt hotell i Mayrhofen:
Hotell Gasthof Brucke
Ahornstrasse 850
A-6290 Mayrhofen
Tel. 0043-5285-62232
www.gasthof-bruecke.com


Hotellet är ett familjehotell byggt i typisk tyrolsk stil med vackra träarbeten och prunkande blomsterarrangemang. Alla hotellrum har dusch eller bad, WC, kabel-TV, hårfön, Safe, telefon, Rummen är alla personligt inredda, och de flesta har balkong. I hotellet finns Restaurang och bar. Hotellet har SPA avdelning med flera bastur, bubbelpool och solarium. Familjen Schneeberger kommer att ta väl hand om oss och göra allt de kan för att vi skall trivas. Middagarna består av 3 rätters valmeny inklusive stor salladsbuffé.

 

I priset ingår:
Bussresa i fullt utrustad turistbuss.

Båtresor, Åland – Sverige t/r. Trelleborg – Travemünde t/r inkl. övernattning i insides dubbelhytter med dusch o wc

Flygresa Munchen – Stockholm med Lufthansa

7 övernattningar på ovanangivna hotell

9 frukost och 8 middagar

Reseledare/vandringsledare (Göran Sundqvist) under hela resan och lokalvandringsledare under 4 dagar
 

Extra: Under den lediga vandringsdagen kommer en kulturutflykt att erbjudas. Vi åker till Innsbruck där vi gör en rundtur och får egen tid för shopping. På återresan besöker vi Swarowskis fantastiska Crystal World (pris ca. 40 €).